Gastgezin worden

Gepubliceerd op 30 december 2019 om 08:39

Op cattish.nl ben ik gaan schrijven over het zijn van gastgezin. Hieronder lees je het 1e blog.

Gastgezin zijn: mooi en zwaar werk.

De meeste asielen in Nederland werken met gastgezinnen voor kittens. Dit omdat kittens meer zorg en aandacht nodig hebben dan volwassen katten en in het asiel is dat niet mogelijk. Over het hele land zetten vrijwilligers zich in om deze kittens een tijdelijk huis te bieden tot ze oud genoeg zijn voor adoptie. Maar wat gebeurt er vóór je zo’n schatje op de adoptiesite van het asiel ziet staan? In de komende artikelen vertel ik je graag over het werk van gastgezinnen en over kittens in het asiel. Lees mee en kom erachter dat ook jij gastgezin kan zijn. 

Gastgezin zijn

Een gastgezin van het asiel of een andere dierenwelzijnsorganisatie zijn is mooi en soms ook zwaar werk. Je hebt de eer om te helpen bij het opvoeden van jonge kittens. Je zorgt voor ze, leert ze dingen en moet vooral heel veel knuffelen. Maar als het kitten er klaar voor is, moet je het loslaten en toevertrouwen aan de zorg van anderen. Het zijn van een gastgezin vraagt oplettendheid, geduld en zorgzaamheid. En ook inzet, tijd en opoffering. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Zelf ben ik nu net een jaar gastgezin en ik heb al een tiental kittens opgevangen. En komende jaren worden het er nog meer.

 

Wat moet je weten

Toen ik begon als gastgezin wist ik niets van katten. Ik had ze bij de dierenambulance al een paar keer gezien en vaak zat een kras opgelopen. Ik had geen idee hoe ik ze moest benaderen of hoe ik ze moest verzorgen. En toch wilde ik gastgezin zijn. Na mijn aanmelding kwam er een medewerker van het asiel bij ons thuis langs en ging in gesprek over wat we konden opvangen. Er zit namelijk verschil in het soort kittens dat je opvangt. Je hebt moederpoezen(met kittens), zoogkittens en socialisatiekittens. Voordat je kittens krijgt, krijg je eerst een hele hoop papieren. Hierin staat informatie over de soorten opvang, ziektes, hygiëne, verzorging en adoptie. Ook krijg je te horen wat je nodig hebt. Als alles oké is, kom je op de lijst als gastgezin.

Het maakte dus niets uit dat ik niets wist, want dit leerde ik gedurende de tijd. Ik las het in de papieren of leerde het door ervaringen. En wat ik niet wist kon ik altijd vragen door een van de medewerkers van het asiel te appen of bellen. Dus niets over katten en kittens weten is niet gek en zeker geen belemmering.

Wil je meer lezen over het worden van gastgezin? Kijk dan op: www.cattish.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.