Lege-nest-syndroom.

Gepubliceerd op 28 april 2020 om 16:01

Momenteel heb ik als gastgezin geen kittens in huis. Het seizoen is nog niet echt bezig en ze worden, door de quarantaine, niet echt gevonden.

Ergens is het fijn om de rust te hebben, maar tegelijkertijd voelt het ook heel leeg. Ieder jaar is daar het moment dat het seizoen over is en de laatste opvang kittens weg gaan. Dit jaar was dat voor mij in februari. In maart en begin april had ik wat oudere kittens (Venco en Vito) maar ook die zijn nu uit huis.

 

Het willen van kittens om voor te zorgen voelt altijd heel dubbel. Als ze zorg nodig hebben is het fijn dat er gastgezinnen zijn om ze op te vangen en voor ze te zorgen. Maar het betekend ook dat er een modderpoes zoekende is, of dat er mogelijk nog broertjes en zusjes ergens op hulp wachten. Als gastgezin zit ik dus vaak in een tweestrijd. Ik wil doen waar ik gastgezin voor geworden ben, maar ik zou ook graag willen dat mijn werk niet meer nodig is. En met mij ook mijn katten.

Shadow en Spidey

Shadow en Spidey vinden het heerlijk om met de kittens te spelen en om me te helpen met het opvoeden. Maar ze genieten ook van de rust als er geen kittens zijn. Shadow is dan zeer aanhankelijk en samen met z'n broer stoeit hij enorm veel.

Het is leuk om ze zo tot uiting te zien komen, maar soms worden we er ook wel wat gek van. Zeker nu we beide heel de dag thuis zijn en ze dus extreem afhankelijk worden. Shadow heeft mij geclaimed en wijkt niet van mijn zijde. Dit heeft vaak genoeg miauwconcerten tot gevolg.  Spidey daarentegen trekt heel erg naar mn vriend toe. Ook hij laat het heel duidelijk weten dat hij aandacht wil.

Verlangen 

Aandaxht is iets wat wij niet constant aan de katten kunnen geven. We hebben ook onze dingen te doen. Maar zodra er kittens zijn veranderen onze katten van houding. Alsof ze net als mij verlangen naar die kleine speelse mupkes om voor te zorgen. 

Binnen nu en een maand zal ik weer voor kleintjes zorgen. Ik zal ze liefhebben en grootbrengen. Net zoals ik bij al die andere kittens gedaan heb die ik voorheen opving.

 

Wil jij meer foto's en filmpjes zien van de kittens die ik al gehad heb en die nog gaan komen. En ben je benieuwd hoe ze er nu uitzien? Kijk dan snel bij mijn speciale Facebook groep.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

nicole orriens
een jaar geleden

Wat goed dat je kittens opvangt zeg! Zo geef je ze een goede start.

henk
een jaar geleden

Lijkt me qua gevoel steeds weer moeilijk om na zoveel maanden steeds weer afscheid te moeten nemen

lizette
een jaar geleden

Wat lief dat je gastouder bent. En fijn dat het zo goed gaat met je eigen katten daarbij. Kan me voorstellen dat het nu wel rustig is dan voor je.

Victor
een jaar geleden

Mooi dat je dit doet, zo geef je ze een goede basis mee. Is het niet moeilijk afscheid nemen?

Wanda
een jaar geleden

Wij zitten nog te twijfelen of we weer een kat zullen nemen nadat we eind vorig jaar onze kat moesten laten inslapen. Je mist zo'n beestje dan toch wel...

Lodi @lodiblogt.nl
een jaar geleden

Ik kan me voorstellen dat het dubbel voelt om kittens op te vangen, maar dat het ook prachtig werk is om te doen. Wij hebben een kat die overspoelt wordt met aandacht, altijd al, maar nu helemaal nu de jongens ook de hele dag thuis zijn.

Linda Meester
een jaar geleden

Wellicht is het een stilte voor de storm. Door een goede voorbereiding kan je er straks vol tegen aan

felice veenman
een jaar geleden

wat lief dat je kittens opvangt, mijn moeder ving vroeger zwerkatten op. dan was ze heel blij als ze een kat weer een goed tehuis had gegeven

Heleen
een jaar geleden

Ooooh als ik dit zie.. Op slag verliefd weer. Wat mooi dat je deze kleine mupkes opvangt! Alleen lijkt het mij persoonlijk ook wel heel lastig als je ze weer moet laten gaan.

Cynthia
een jaar geleden

Aaaaw wat een schatjes. En goed dat jullie ze opvangen.

Rory
een jaar geleden

Aaaaaah wat ontzettend lief en schattig. Wij hebben zelf ooit twee katjes gehad. Dat wil zeggen. Eerst een poesje (maar ze overleed voor haar derde aan hartfalen) en jaren later een katertje uit een ander nestje (maar zelfde raskat. Ik ben namelijk allergisch voor katten, behalve voor dit ras) die ook heel jong, vlak na zijn derde verjaardag is overleden aan FIP. Ik weet nog wel dat ik de kitten-periode heel erg leuk vond, maar toen ze ouder werden eigenlijk ook. Heel veel verdriet van gehad. Dus voor ons vooralsnog geen huisdiertjes meer...

Simone
een jaar geleden

Awww wat schattig. Ik heb zelf ook een kat van stichting zwerfopvang. Inmiddels is ze alweer bijna 10 en woont ze al sinds 8 weken oud bij mij. Vreselijk dat sommige beestjes op straat leven en nu niet gevonden worden.

KoolFamily
een jaar geleden

Zo goed en lief van je! En het lijkt me inderdaad ook telkens zwaar om afscheid te nemen...

Melanie Hoogvliet
een jaar geleden

Wij hebben zelf ook een aantal keer kittens gehad. Het is zo leuk om deze in huis te hebben. Hopelijk kun je snel weer van een nestje genieten

Jasmijn
een jaar geleden

Wat goed dat je kittens opvangt, het lijkt me nu inderdaad een beetje vreemd en rustig.

Xiana
een jaar geleden

Als kattenliefhebber smelt mijn hart bij het zien van zo'n kleine wezentjes. Heel moedig dat je ze een voorlopige nieuwe thuis geeft.

Manon
een jaar geleden

Ik wist niet dat je dat deed, wat lief van je!

Gabrielle
een jaar geleden

Wat leuk dat dit bestaat, ik wist niet dat je een gastgezin kon zijn voor kittens!

rachel
een jaar geleden

ik vind het goed wat je doet! zou het zelf niet kunnen want ik zou mij er teveel aan gaan hechten ;)
https://lafamiliab.nl