Help de kittens

Gepubliceerd op 30 april 2020 om 16:11

Zoals jullie inmiddels al volop hebben kunnen lezen ben ik gastgezin voor de dierenbescherming. Ik doe dit nu sinds mei 2018 en het is in die twee jaar een hele waardevolle besteding van mijn tijd geworden. Inmiddels hebben al ruim 30 kittens mijn zorg en liefde mogen ontvangen en heb ik verschillende schrijnende gevallen kunnen helpen. Ik heb hierdoor ook inzicht gekregen in de zorg die er vanuit het dierenopvangcentrum extra aan besteed wordt en de kosten die daarbij komen kijken.

Kosten gedekt

Voor het opvangen van de kittens heb ik spullen nodig. En voor die spullen kan ik altijd aankloppen bij het dierenopvangcentrum hier in de buurt. Zij zorgen dat ik alles heb wat mij helpt om de kittens te helpen.

Hierbij kan je denken aan de standaard dingen als voer, melk, een hok, kattenbakken en grind. Maar ook speeltjes en medicijnen stellen zij ter beschikking. Hierdoor kan ik zonder extra kosten de kittens opvangen en groot brengen. En kunnen de kittens uiteindelijk een fijn thuis vinden waar ze de rest van hun leven kunnen blijven.

Met het groter worden van de kittens komt ook de tijd dat zij hun inentingen moeten krijgen. Ook deze entingen verzorgd het dichtstbijzijnde asiel voor mij.

Zielige kittens

Al enkele malen heb ik wat zwakkere kittens welkom geheten in mijn huis. Denk bijvoorbeeld aan Misty, zij kwam flink ziek bij mij binnen en heeft ook nog een tijdje op het dierenopvangcentrum doorgebracht omdat ze gigantisch hoge koorts had en zo dichter bij de dierenarts was. Met medicatie en veel geduld heb ik haar kunnen helpen herstellen en is zij uitgegroeid tot een geweldig mooie en lieve kat.

Soms lijkt een kittens helemaal gezond. Zo ook Romeo. Dit kitten leek helemaal klaar voor plaatsing tot we erachter kwamen dat hij zijn staart niet kon bewegen. Omdat dit voor lelijke verwondingen en ontstekingen kon gaan zorgen hebben we hem nog voor plaatsing moeten laten helpen aan dit ongemak. Zijn staart is tot het stuk waar er wel weer gevoel en beweging mogelijk was afgezet. Het herstel liep iets minder goed dan gepland en na een ontsteking moest hij weer onder het mes. Zelf heb ik hier geen kosten aan gehad en uiteindelijk is Romeo geadopteerd door een zeer liefdevol gezin.

Deze medische verzorging van de kittens is zeer prijzig. Maar als ze de zorg niet krijgen zullen vele kittens het niet redden of door bijvoorbeeld niesziekte blijvend letsel houden. Daarom is het zo fijn dat de dierenopvangcentra helpen en de kosten van deze medische zorg dragen. Bij adoptie van kittens betalen adoptanten een vergoeding voor het kitten maar dit dekt lang niet alle kosten die gemaakt worden.


Links: Misy toen ze net bij mij kwam.

Midden: Misty klaar voor plaatsing

Rechts: Misty (nu Guusje) Bij haar nieuwe gezin.


Help de kittens

Ik schrijf dit blog natuurlijk niet zonder reden. De dierenbescherming staat weer aan het begin van een nieuw seizoen waarin vele kittens hun weg naar gastgezinnen zullen vinden. Voor het verzorgen van deze kittens is, zoals je al hebt kunnen lezen, veel nodig. Naast de spullen die ik al genoemd heb kan je ook nog denken aan flesjes, warmteknuffels, snuggels en opvangkooien.


Daarom is de dierenbescherming een actie begonnen om geld en spullen in te zamelen voor deze lieve maar hulpbehoevende kittens. De vele dierenopvangcentra hebben een verlanglijstje gemaakt met spullen die ze nodig hebben. Aan jou de vraag of je de kittens, dierenopvangcentra en daarmee ook mij zou willen helpen. Je kan hier een bedrag doneren om te helpen (achter de spullen in de verlanglijstjes staat wat ze kosten), of zelf in actie komen om zo geld op te halen.

 

Namens de dierenopvangcentra en kittens wil ik je graag bedanken voor je hulp. Ook dit jaar sta ik weer klaar om kittens op te vangen en groot te brengen. Je kan meer over hen lezen via facebook of via de pleegkittenpagina op mijn blog. Op mijn instagram zal ik foto's delen zodat je kan zien welke hummeltjes je onder anderen helpt als je doneert.

 

Alvast bedankt voor je hulp!


Ik kom in actie

ik heb natuurlijk veel leuke foto's van kittens.  Ik wil ze voor het goede doel gaan verkopen als ansichtkaart, maar voor ik ze laat drukken wil ik dan eerst zeker weten dat mensen ze zouden willen.

Ze zouden per 10 gaan en dan is het 12 euro inclusief verzendkosten binnen Nederland. Je ontvangt dan een selectie kaartjes met onderstaande foto's.

Van de kaartjes die verkocht worden gaat dan 5 euro naar de actie .

 

Zou er hier animo voor zijn? De foto's zijn foto's van kittens die ik opgevangen heb (en enkele foto's van mijn eigen katten)

Vraag om animo staat op meerdere plekken.

Bij minimaal 10 setjes ga ik ze laten drukken achter op de kaart is hij gewoon blanco. wel staat er de naam van de drukker en er staan adreslijnen.

Wil jij een setje? Vul dan onderstaand formulier in.«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lodi @lodiblogt.nl
een jaar geleden

Zo mooi dat je dit doet en natuurlijk komt hier ontzettend veel bij kijken en dat zal zeker niet goedkoop zijn.

rachel
een jaar geleden

wat goed dit!! alle dieren kunnen wel wat hulp gebruiken ;)
https://lafamiliab.nl/

Joanne Glaudemans
een jaar geleden

Wat ontzettend gaaf dat je dit doet. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat dit mogelijk was.

lizette
een jaar geleden

Al meer dan 30, wauw in zo’n korte tijd. Maakt ook wel duidelijk hoe schrijnend de situatie is. Maar als ik die foto va. misty zie, zie je meteen hoe dankbaar je werk en liefde is.

nicole orriens
een jaar geleden

Wat mooi dat er zoveel mensen zijn die deze kittens helpen. Op die manier krijgen ze hopelijk toch een goede toekomst.

Simone
een jaar geleden

Ahhh wat lief zeg. Fijn dat die beestjes zo de juiste hulp krijgen.

Joyce - SomedayTodayNL
een jaar geleden

Och wat een mooie actie! Ik zou het zo doen, als ik nu niet financieel in zwaar weer had gezeten.

Felice Veenman
een jaar geleden

ik wist niet dat er zoveel kittens zonder moeder zijn. wat naar

Sherry
een jaar geleden

Super mooi initiatief. Ik zal dit even zeker doorspelen aan iedereen die ik ken met name de dierenliefhebbers. Ik weet zeker dat ze gaan doneren.

Tania
een jaar geleden

Wat goed dat je dit doet! Ik snap dus niet dat je dieren neemt en er dan niet voor zorgt

Georgina Lifestyle
een jaar geleden

Wat een mooi initiatief van je! De diertjes kunnen zeker hulp gebruiken. Het kost jou natuurlijk ook geld.

jessie
een jaar geleden

Wat een mooi vrijwilligerswerk. En een tof idee, die actie. Ik zou eerst even de kosten uitzoeken: wanneer is het rendabel? Succes met de actie!

KoolFamily
een jaar geleden

Zo lief van je!

Jasmina
een jaar geleden

Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt en wat een lieve kaartjes

Frederique
een jaar geleden

Wat een mooi initiatief, leuk die kaarten ook. Ik vind het wel heel goed dat ze de kosten dekken, daardoor zullen er meer mensen als gastgezin kunnen fungeren. En wow wat een verschil als je die foto's van Misty zo naast elkaar ziet!

Stefaan De Winter
een jaar geleden

Mooi! Wij hebben zelf ook een poezenadoptie gedaan. een zwaar verwaarloosd beestje! Ocharm maar was de liefste poes die we ooit gehad hebben! Zo dankbaar! <3

Melanie Hoogvliet
een jaar geleden

3 jaar geleden hebben wij een kitten uit het asiel gehaald. Er werd gezegd dat het een echte buitenkat was die niet van knuffelen hield. Maar goed Toontje zoals we hem genoemd hadden heeft mij uitgekozen en me niet meer laten gaan. Elke keer kwam die naar me toe dus mocht hij mee naar huis.

Nou ik kan je vertellen ik heb nog nooit zo'n ondeugende en aanhankelijke kat gehad. Hij zoekt aan de ene kant graag de grenzen uit en aan de andere kant ligt die het liefst heel de dag bij je te kroelen zo lief!

Marjolein Bruens
9 maanden geleden

Super goed plan,heb een setje besteld .Vind het nog steeds niet te bevatten wat de mensen met weerloze dieren doen.Mooi dat je dit doet.succes!