10 dingen die jij als katteneigenaar herkent

Gepubliceerd op 23 juni 2020 om 21:47

Katten zijn geweldig: dat weet iedereen. Ze zijn schattif en geliefd over de hele wereld. En of je nu een lapjeskat hebt, een blauwe Rus of een Europese kort haar... er zijn dingen die iedere katteneigenaar herkent. Hoeveel van deze dingen doen bij jou een belletje rinkelen?

1. Duurde kattenspeeltjes. Je haalt ze in huis omdat je kat er zo leuk mee kan spelen. Maar de doos krijgt meer aandacht dan het speeltje zelf.


2. Bloemen of planten die zijn veel te leuk om op tafel te zetten. Je probeert het keer op keer maar na een paar minuten zitten de katten er toch weer aan. Dan maar op de slaapkamer met de deur dicht.


3. Je kunt niet meer alleen naar het kleinste kamertje. Want ze volgen je graag. En soms heb je opeens een natte kat. Die witte waterbak bleek toch te diep om zo uit te drinken.


4. Thuiswerken of een ontspannen serie kijken op je laptop… vergeet het maar. Er is er een die je aandacht wil en dat maakt die duidelijke door pontificaal midden op je toetsenbord te gaan liggen.

5. Ze zijn super lief aan het slapen dus tijd voor een foto. Maar zodra ze de camera ruiken zijn ze opeens klaar wakker. Hetzelfde geld voor spelen met dat ene leuke speeltje. Dat doen ze ook alleen zonder dat ding op ze gericht.


6. 1x per week haal je alle speeltjes onder de bank/kast vandaan. Om ze vervolgens binnen een dag weer te zien verdwijnen.


7. Eten op het aanrecht af laten koelen. Dat dacht ik toch niet. Voor je het weet mis je een stuk kip…


8. Mensen om je heen weten allemaal hoe leuk, lief en grappig jouw poezenbeest is. En als ze dat nog niet weten, dan heb je een telefoon vol foto’s en filmpjes om het te tonen. Het nadeel is wel dat je altijd geheugen te kort hebt.

9. Ze zijn lief hoor. Maar die cadeautjes van ze die mogen wel wat minder. Is ook beter voor de natuur en je eigen maag want die halve muizen en vogeltjes en haarballen die zie je liever niet.


10. Je hoeft je nooit alleen te voelen want je praat er rustig op los met je kat. Hij kijkt je ondertussen begripvol aan en miauwt precies wat jij wil horen als antwoorden terug.

 

In hoeveel van deze dingen herken jij jouw kat/je eigen situatie?

Laat het me weten! Ik denk nog na over een 2e blog van dit soort. Welke herkenbare dingen ben ik vergeten? Ik hoor het graag.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Maria
10 maanden geleden

Buiten iets verkeerds eten en dan snel naar binnen om het uit te kotsen.
Kotsen? Ja, maar dan altijd op bank/bed/vloerkleed of krabpaal en nooit op het laminaat of de tegels waar het makkelijk schoon te krijgen is.

hippiemeisje
10 maanden geleden

Hier ook een kat, altijd katten gehad, geweldige beestjes en ik vind ze zoveel leuker dan honden omdat ze zo eigenzinnig zijn (wat niet wil zeggen dat ik niet van honden houd, want die kunnen net zo geweldig zijn Ik vind gewoon dat er méér eigenzinnige pit in katten zit!)