Hippe snuffelzakjes, de hit van dit moment

Gepubliceerd op 25 juni 2020 om 07:52

Vie een berichtje op facebook kwam ik in contact met de eigenaar van Hippesnuffelzakjes.nl. Een webshop met vrolijk gekleurde zakjes die voor katten onweerstaanbaar zijn qua geur.


Van het een kwam het ander en zo ontstond een samenwerking waarbij we ook nog een winactie bedachten. Lees snel verder om te weten wat hippe snuffelzakjes zijn en hoe jij een setje (ter waarde van € 14,95) voor jouw kat kan winnen

Wat zijn hippe snuffelzakjes

Hier op de foto zie je shadow met 3 hippe snuffelzakjes. Het zijn zakjes die gevuld zijn met kattenkruid, valeriaan of matabi en hierdoor onweerstaanbaar zijn voor de meeste katten.

 

De zakjes zijn handgemaakte speelzakjes voor katten en zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen. Je kan zakjes hebben met alleen de geur erin maar ook zijn er zakjes met een knisper, belletje of lintje wat het nog leuker maakt om mee te spelen.


En spelen is heel belangrijk voor een kat. Door te spelen kan een kat dingen leren, zijn energie kwijt en blijft hij gezonder. Of je kat nu 6 maanden, 1 jaar of 15 is dat maakt niet uit. Ieder kat speelt op zijn eigen manier en snuffelzakjes kunnen dat zeker een deel van uitmaken.

De zakjes van Hippesnuffelzakjes.nl zien er vrolijk uit en dagen je kat echt uit tot spelen. Verderop in dit blog kan je zien hoe mijn kat reageerde op dit leuke speeltje. Want zeg nu zelf, je wordt toch vrolijk van deze zakjes? De geur van de zakjes roept bij katten bepaald gedrag op en ik wil dan ook graag even toelichten wat de diverse geuren/kruiden doen

Kattenkruid

Veel mensen kennen kattenkruid en de werking ervan. Maar voor wie het nog niet kent zal ik vertellen wat dit voor katen doet. Wij noemen het hier thuis wiet voor katten. Onze katten lijken echt high te worden van kattenkruid en gaan alles waar dit op zit uitvoerig kopjes geven, knuffelen en zelfs verdedigen. Dit heeft tussen mijn katten al de nodige stoeipartijen opgeleverd omdat ze toevallig beide het speeltje met kattenkruid wilde hebben.

Kattenkruid wordt trouwens ook wel catnip genoemd. Dit is de Engelse benaming. Het is volledig veilig voor katten maar niet iedere kat reageert er hetzelfde op en sommige katten reageren er zelfs helemaal niet op. Je kan kattenkruid gebruiken om speeltjes aantrekkelijker te maken of om een kat te helpen zich te ontspannen. Daarom zijn de zakjes van Hippesnuffelzakjes.nl uitermate geschikt om ook een angstige kat wat uit zijn schulp te lokken. Leg je een zakje bij een speeltje dan zal dit ook langzaamaan een hint van de geur van het zakje krijgen en hierdoor ook weer interessant worden.

Berg de zakjes na het spelen op in een dicht zakje of bijvoorbeeld een oud jampotje om de geur langer vast te houden.

Valeriaan en Matabi

Omdat Kattenkruid niet altijd werkt is er verder onderzoek gedaan. Valeriaanwortel heeft een zelfde ontspannende werking en is dus ook zeer geschikt om in producten voor katten te verwerken. Daarnaast zou je ook Matabi kunnen gebruiken. Misschien heb je al weleens van Matabi stokjes gehoord. Deze stokjes waren hier in huis al eerder een hit. Maarja mijn katten zijn sowieso gek op geuren.

De reactie van mijn katten

Op het filmpje hiernaast kan je zien hoe Shadow reageerde op de zakjes. Hij ging er zelfs van kwijlen. Shadow en Spidey kennen de geur van catnip en Matabi al en reageren hier heel goed op. Zoals eerder gezegd, wij vinden dat ze een beetje high worden. 

Spidey pikte al snel het catnip zakje in en ging daarna ook nog even met de andere zakjes spelen. Heel de middag hebben we plezier gehad van 2 katten die door het dolle heen waren en zelfs met de verpakking van de zakjes, die nog op tafel lag, aan de haal gingen. 

Bij de zakjes zat ook een speelgoed muisje. Dit muisje heeft door de kittens die wij momenteel in huis hebben alle hoeken van de kamer gezien. Zij waren er super blij mee en een van de kittens leek zelfs te reageren op het zakje met Matabi. Al is dat met een leeftijd van 10 weken wel nog wat vroeg.


De zakjes zijn hier zeker een hit en ik ga zeker een keer bij Hippesnuffelzakjes.nl bestellen. Je vindt er ook een pagina met allerlei cadeautjes voor als jou kat jarig is. Die van mij zullen daar nog even op moeten wachten want die zijn pas in april weer jarig. Maar daar kan je bijvoorbeeld een gaaf pakket bestellen met allerlei soorten speeltjes en snuffelzakjes.

Naast leuks voor katten kan je ook diverse dingen voor honden vinden. Let er wel op dat je geen sloper hebt want dan zijn de zakjes minder geschikt.

Winactie

Wil jij nu ook een leuk setje met hippe snuffelzakjes winnen? Lees dan snel verder want ik ga je nu vertellen wat je daarvoor moet doen.

 

1. Laat om mee te doen hieronder een reactie achter met waarom jouw kat(ten) dit setje verdient/verdienen. 

 

Extra kans: Volg mij op Instagram en like daar de foto die je naast deze uitleg ziet.  En laat daaronder ook een reactie achter.

 

De winnaar van dit pakketje maak ik bekend op 5 juli via Instagram en in dit blog.

Meedoen kan voor nu alleen in Nederland en België 


Binnenkort verschijnt er ook op Shadows blog een artikel over deze leuke zakjes. Ook daar zal een winactie zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

samantha
10 maanden geleden

super leuke blog
mijn huisdier is helemaal weg van
hij word ook rustig van valeriaan kruid dierenarts aanraden kwam bij hippe knuffelzakje uit me huisdier is helemaal weg van

Judith Kieft
10 maanden geleden

ik heb 2 lieve kittens en ondanks ik veel werk en nu met de hitten zijn ze erg braaf en lief voor mij en elkaar. Dus ik denk wel dat ze het verdienen

Babs
10 maanden geleden

Wat een ontzettend leuke snuffelzakjes zijn het en wat een schattig filmpje heb je gemaakt! Jouw kat wordt helemaal happy ervan. Zo leuk!
Ik denk dat Marie 🐈 en Toulouse 😸 ze ook heel spannend zullen vinden!

Marieke
10 maanden geleden

Wat een schattige snuffelzakjes en wat een mooi verhaal. Heerlijk. Ik ben zelf een kattenliefhebber net zoals mijn vriendin cynthia. Mijn echtgenoot theo vind katten leuker dan honden. Ik zou heel graag 2 zakjes v deze snuffelzakjes kado willen doen aan mijn vriendin Cynthia...zij heeft nu 2 jr een poes lily genaamd. Woont op een flat in schalkwijk. En tracht met haar beperkingen toch te werken bij de dekamarkt in beverwijk en iets bij te verdienen ondanks een uitkering. Hierdoor gun ik t haar zo...ze staat altijd voor mij klaar in goede en in mindere dagen. Zo ook vorig jr toen ik een heftige operatie had. Theo kon niet altijd mee mr dan ging zij mee...zooo lief. En zo dankbaar hiervoor. Daarom al is t iets kleins en zij ook gek is op katten. Zou ik t top vinden deze te winnen voor haar. Mijn molly mag er dan ook 1 v het snuffelzakje das mijn poesje die al 14 jr oud is. Wat een leuke winactie...want ook ik heb een uitkering en alle leuke dingen in t leven geven iets extra's toch? Groet Marieke

Wilma
10 maanden geleden

Wat vertel je leuke weetjes en ja ik ben echt fan van hippe snuffelzakjes. Met een nieuwe kitten in aantocht ,is deze winactie een schot in de roos om haar heerlik te laten spelen met de verschillende zakjes en geurtjes.