Banner maken

Eind deze week (19 januari) ben ik jarig. 10 dagen later is mijn vriend jarig. Dit betekend dat we vlaggetjes in huis moeten halen en het huis moeten versieren. Ook bestaat mijn webzine dit jaar 1 jaar en daarvoor heb ik een feestelijke DIY geschreven. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je leuke vlaggetjes/banners maakt.

Wat heb je nodig:

  • Papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Stempels, stickers, lintjes, glitter of andere versiering
  • Die cuts(optioneel)
  • Perforator
  • Draad
  • Liniaal
  • 3d plakkers

Hoe maak  je het?

Stap 1: Bedenk hoe groot je de banner wil. De banners van het voorbeeld zijn 12 cm breed en 15 cm lang. Teken een rechthoek met deze afmeting. Bepaal het midden op de onderste lijn en ga hier 2,5 cm omhoog. Zet hier een punt en trek vanaf deze punt naar beide onderste hoeken een lijn. Nu heeft je banner een inkeping.

Stap 2: Knip je banner uit en maak er gaatjes in met de perforator. Dit kan ook achteraf maar houd dan rekening met de plek waar je je versiering plaatst.

 

Tip 1: Maak alvast wat lege banners zodat je een voorraad hebt. Dan kan je ze dadelijk sneller achter elkaar versieren. Of je kan ze bij (bijvoorbeeld) een kinderfeestje gebruiken om samen met de kinderen een hele lijn te maken met vlaggen.

 

Stap 3: Versier de achtergrond. Dit kan bijvoorbeeld met stempels, washi of door te tekenen. Je kan natuurlijk ook vooraf papier pakken waar al een een achtergrond op zit dan scheelt dat weer.

Bij het voorbeeld heb ik bij 1 banner een patroon gestempeld en bij de andere papier met achtergrond gebruikt en hier ander papier overheen geplakt.

 

Stap 4: Zorg er nu voor dat je die cuts of stickers hebt die je erop kan plakken. Ook kan je plaatjes uit tijdschriften of van cadeaupapier gebruiken, of stansjes die je zelf gemaakt hebt. (denk bijvoorbeeld aan onze story-DIY op instagram)

Eventueel kan je 3d tape/plakkers gebruiken om je banner meer diepte te geven. 

Stap 5: laat je banner goed drogen als je met lijm gewerkt hebt, voordat je hem op gaat hangen. Anders heb je kans dat je lijm uit gaat lopen.

Stap 6: Rijg een draadje door de gaatjes en hang je slinger op.

Tip 2: Versier je banner met letters voor een naamslinger.

Tip 3: Maak mini banners om een cadeautje te versieren. Bijvoorbeeld van 3 bij 2.

Tip 4: Deze banner heb ik zelf uitgetekend en kan jij ook uittekenen. Wil je sneller klaar zijn dan heb ik enkele downloads gemaakt (zie hieronder) zodat je al 4 verschillende soorten hebt in verschillende maten. Trek deze over of knip ze direct uit en je kan aan de slag. Je moet wel zelf de gaatjes nog bepalen.

Mijn banners maakte ik met papier can de action en josephina.nl. stickers van Daphnes diary, illeke.nl, action. Die cuts van plannerladies en loved by gaby. Op mijn instagram kan je zien wat bij wie vandaan komt want daar staan de voorbeelden nader beschreven.

Heb jij deze DIY gebruikt om banners te maken? Dan zouden we het leuk vinden als je werk met ons deelt. Dit kan via Facebook en Instagram. Of stuur ons een mail met foto's en een beschrijving van de versiering. Misschien zie je jouw banner wel terug in de diashow met voorbeelden. Als je jouw werk deels laten wij het sowieso zien op onze socialmedia kanalen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

lea
2 jaar geleden

Wat een leuke banners. Handig ook die formats. Ik ga er zeker mee aan de slag.

Janet | thatonetime
2 jaar geleden

Wat creatief zeg, ontzettend leuk! Ik ben zelf helaas niet zo creatief waardoor ik al vrij snel zoiets zal kopen i.p.v. het zelf te maken.

Mandy
2 jaar geleden

Wauw super leuk! Ook mooi alle banners die gemaakt zijn, leuk hoe ze allemaal zo anders kunnen worden. Ga dit zeker onthouden!

Grace
2 jaar geleden

Nog van harte gefeliciteerd! En bedankt voor de formats, zelf wil ik ook nog graag een banner maken. Maar dan eentje van vilt. Lijkt mij ook leuk!

Danielle
2 jaar geleden

Super leuk idee dit! Ik maak wel eens banners van stof, maar dit is heel anders en ook zo gaaf.

nicole orriens
2 jaar geleden

Wat leuk om op deze manier zelf een banner te maken!