Van restpapier naar hartjes of andere figuurtjes

Op mijn kamer heb ik een grote bak staan met restpapier. Dit zijn stukken die ik over heb na het maken van iets maar ook oud cadeaupapier. Tevens heb ik een bak voor tijdschriften en een voor behangpapier. Eens in de zoveel tijd moet ik die bak uitspitten want anders dan loopt hij over. Hieronder geef ik je een idee wat je met restpapier kan doen.

 

Wat heb je nodig:

Ponsen;

Schaar;

Rest papier;

lijm.

 

De lijm is voor als je na het maken van figuurtjes, verder wil werken. Bijvoorbeeld om een mooie bloem te maken.

Hoe maakt je het?

1. Zorg dat je alle spullen klaar hebt liggen. Dan kan je in een keer door en hoef je niet tussendoor te stoppen of te lopen en dus alles aan snippers te verspreiden.

2. Pak je papier en een pons en bedenk hoe je hem geponst wil hebben. Om te zien hoe het patroon op mijn figuurtje komt draai ik de pons altijd om. Op die manier heb je er zicht op. Je kan natuurlijk ook voor de verrassing gaan en gewoon maar gaan ponsen zonder dat je het ziet. 

3. Soms kan je uit 1 papier niet genoeg halen om het papier echt goed te gebruiken. Ik kreeg 3 grote hartjes uit mijn blaadje maar daarna paste het niet meer. Pak dan een andere/kleinere pons om toch nog wat extra te kunnen ponsen. Dan maak je het papier echt op.

 

In de foto's hieronder laat ik de stappen zien.

Mogelijke moeilijkheden en hun oplossingen

In de foto's laat ik deze situaties zien.

  • Je afbeelding komt onvoordelig uit in je pons. --> Vouw een stukje van je papier om (vouwlijn zie je op de foto al lopen) Of knip een stuk van je papier af. 
  • Je papier is te dun(sommig cadeaupapier) en daarom kan je het niet helemaal ponsen omdat het mee gaan scheuren of stukjes achter laat --> Pons heel voorzichtig en knip je vorm daarna bij. Of schuif het samen met een ander vel onder de pons. Dan wordt t ook al steviger.

Je hebt nu leuke figuurtjes geponst en kan daarmee aan de slag om bijvoorbeeld kaartjes te versieren of bloemen te maken. De foto hieronder laat zien welke figuurtjes ik o.a. gemaakt heb. De groen/witte komen uit een oud kinderboek. Dit kocht ik ooit bij de kringloop maar sommige bladzijdes kon ik niet gebruiken voor enveloppen. Daarom heb ik die nu hier gebruikt.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Luc van de Wiel
2 jaar geleden

Creatief zeg! :)