Creatief met Moedershobbyshop

Laatst volgde ik voor het eerst een liveworkshop via facebook. In deze tijden van lockdown zoeken we namelijk gewoon naar hoe we onze hobby op een andere manier kunnen uitoefenen. De live workshop die ik volgde was van Moedershobbyshop.

Vooraf

Moedershobbyshop ken ik van de beurzen. Normaal staan ze daar maar door de maatregelen gaan veel beurzen niet door. Dit is natuurlijk heel jammer maar om te compenseren (en voor de gezelligheid) is er iedere week wel een live uitzending (en vaak 2) waarin we kunnen meekijken hoe een kaart gemaakt wordt.

Vanuit die uitzendingen kwam het idee om een keer met z'n allen aan de slag te gaan. En natuurlijk wilde ik hier graag aan meedoen.

Vooraf had ik een pakketje gekocht met daarin, op de basis materialen na, alles wat ik nodig had voor de workshop. Ook zat er een lijstje bij met huiswerk. Ik moest namelijk vooraf wel al papier op maat snijden en wat voorwerk doen.

Tijdens de workshop

De workshop volgde ik via mijn tablet. Op die manier had ik duidelijk in beeld wat ik moest doen en had ik mijn handen vrij om gewoon aan de slag te gaan.

Het was wel spannend om een workshop via facebook te volgen. Dit omdat het toch weer anders dan anders is en omdat het natuurlijk wat lastiger is om real time vragen te stellen. Er zit namelijk altijd wat vertraging in.

Tijdens de workshop werd alles goed uitgelegd. En kon ik de stappen goed volgen. Ik leerde nieuwe technieken en maakte voor het eerst op een goede manier echt gebruik van een Dutch Doobadoo mal  en van Knipvellen. 


Ik ben niet goed in rond knippen maar daar bedacht ik snel genoeg weer een oplossing voor. Ik heb namelijk ponsen dus ik kon gewoon een rondje uitponsen om zo toch een net figuurtje te hebben.

De kaart

Bovenaan dit blog zagen jullie al de voorkant van de kaart die we gemaakt hebben. binnen in de kaart hebben we een doosje gemaakt voor merci en een vakje voor een briefje. 


Het is dus een kaart en cadeautje in 1. Super handig in deze corona tijd want dan kan je toch iemand een kleine attentie voor zijn/haar verjaardag geven.
Ik denk dat er ook kinder chocolaatjes in kunnen zodat je de kaart echt als een cadeautje voor een kind kan maken. En stiekem vind ik zelf kinder chocolaatjes ook lekkerder dan merci.

Volgende keer weer?

Het was super leuk om deze workshop te volgen en ik kreeg ook heel veel inspiratie om de volgende dag zelf ook aan de slag te gaan. Daarom denk ik dat dit, als je creatief bent, zeker wel een aanrader is. 

Het is heel simpel om te doen en de uitleg is ook heel goed. Voor volgende keer (22 juni) hebben ze ook weer een pakketje gemaakt. Dit pakketje kan je hier bestellen.

Wil je meer kaarten zien van deze workshop? Dat kan! Moedershobbyshop heeft een facebookpagina waar ook deze kaarten gedeeld worden. Handig ook voor de inspiratie. https://www.facebook.com/groups/1321919197947522

 

Ik doe de 22e weer gezellig mee, jij ook?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tessa
10 maanden geleden

Wat leuk dat ze dit organiseren. Zelf heb ik ook een aantal keer een beauty workshop via Instagram gevolgd

Mandy
10 maanden geleden

Oh dat ziet er leuk uit! Ik zal eventjes gaan kijken, ik hou van creatief bezig zijn en zoiets volgen is ook altijd leuk en leerzaam