Eenvoudige kaartjes

Het is alweer een tijd geleden dat ik een creatief blog schreef. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een eenvoudige DIY die voor een super leuk effect zorgt. Graag leer ik je hoe je zonder al te veel spullen een leuk kaartje maakt.

Wat heb je nodig

Een DIY is moeilijk te volgen als je niet weet wat je nodig hebt dus zal ik je dat eerst op een presenteerblaadje geven.

  • Cardstock
  • Designpapier
  • Eenvoudige stempel
  • Inkt
  • Stiften
  • Pons
  • Dubbelzijdig tape
  • lijm

Aan de slag

Als eerste snijd je het designpapier voor je cardstock op maat. Ik kies er altijd voor om het design papier een halve centimeter kleiner te snijden dan mijn cardstock. Dus als mijn kaart 15 bij 15 is word mijn cardstock 14.5 bij 14.5. Het zelfde doe ik als mijn kaart 10 bij 15 is. Dan wordt het 9.5 bij 14.5.

Daarna stans/pons je je vormpjes uit andere cardstock. Ik heb zelf gekozen voor oranje cardstock en zeshoeken. Zeshoeken zijn strak maar geven wel een leuk effect. De randjes heb ik even beinkt om de zeshoeken een ander effect te geven.

Vervolgens stempel je een leuke speelse stempel op wat dikker papier en kleur je deze in. Ik heb het gedaan met alcohol markers maar je kan dit ook met andere stiften of kleurpotloden doen.

Vervolgens knip of stans je je stempel uit. Als je hem knipt dan kan je het beste een klein wit randje langs de stempel overlaten om kleine knipfoutjes minder op te laten vallen. 

Nu wordt het tijd om de kaart in elkaar te zetten. Het designpapier plak ik vast met lijm op het cardstock. Daarna leg ik altijd eerst alle delen op de kaart om hem goed in te richten. In dit geval heb ik de zeshoeken en wat bloemetjes. 

Als je alle delen goed hebt liggen kan je ze met dubbelzijdig tape vastplakken. Op die manier geef je je kaart een leuk en speels effect.

 

Het resultaat van deze DIY blijf ik jullie helaas verschuldigd. Ik heb de kaart namelijk al verstuurd zonder dat ik een foto gemaakt had. Wel heb ik enkele andere kaarten op dezelfde manier gemaakt en daar wel foto's van gemaakt. 


Deze kaarten zijn eenvoudig te maken en zeer speels. Door zelf je kleuren te kiezen kan je ze heel opvallend of wat rustiger maken


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marjolein - Made of Yellow
8 maanden geleden

Leuk om te zien! Kaartjes maken blijft leuk. :)