Autisme 

Voormalig blog autigirl.

Ik ga jullie via dit blog meer proberen te vertellen over autisme in het algemeen, autisme bij meisjes en hoe het dagelijks leven voor mij is.  Voor je verder gaat met lezen moet je 1 ding heel goed weten. Autisme is bij iedereen anders. Daarom is wat ik hier schrijf niet perse voor iedereen zo. Heb je iemand in je omgeving met autisme en wil je weten hoe je diegene het best kan helpen... Vraag het dan persoonlijk.

Dit blog is verdeeld in 4 subblogs. Autigirl, Onontkoombare prikkels, Autisme algemeen en Mijn autisme

  • Autigirl is mijn voormalige blog over mijn autisme. Deze heeft ruim een jaar stilgelegen en komt nu op deze site erbij. Hierdoor staat hier blogs die ouder dan mijn site zijn.
  • Onontkoombare prikkels verteld over alledaagse dingen die voor mensen met autisme heel vervelend kunnen zijn maar waar je soms niet omheen kan.
  • Autisme algemeen vertelt over wat autisme is en hoe het werkt.

Mijn autisme is soms een vloek en soms een zegen. Helaas heb ik het niet voor het zeggen en moet ik het nemen zoals het komt. Door de hele lijst van blogs op mijn site zullen dingen terugkomen die met autisme te maken hebben, gewoon omdat het een deel van mij en dus mijn leven is.  Maar op deze pagina schrijf ik echt specifiek vanuit het onderwerp autisme.

Ook schrijf ik wel eens een gedicht. Autisme is daar van een onderwerp. Die gedichten lees je hier.

 

 

Meer over autisme


Kijken:

Lezen: online

Vanuit autisme bekeken

Deze website gaat over de invloed van autisme op het dagelijks leven.

 
 
Hulp bij PDD-nos
 

Mocht je meer willen weten over PDD-nos dan is deze site een hele fijne site. Informatie die ik op mijn blog geef heb ik voor een deel bij hen vandaan gehaald. http://www.hulp-pddnos.nl/

Vaak laten films/series de mees extreme kant zien!

Rain man

Rain Man is een film over 2 broers. Eén van de 2 heeft een zware vorm van autisme en de ander probeert hem te leren kennen. Deze film geeft een stereotype beeld van autisme en is dus voor velen ook niet kloppend 

Atypical

Atypical is een serie over een jongen met autisme die gaat daten. Hij houdt stug vast aan regels en wil alles leren en proberen. Dit geeft veel problemen. zowel voor hem, zijn dates en zijn gezin.

 

Lezen: boeken

Het volle hoofdenboek

Boek over volle hoofden en hoe je hiermee om kan gaan.

 

Geef me de vijf

Breed gelezen boek over het opvoeden van een kind met autisme
 

Overprikkeling voorkomen

Overprikkeling voorkomen is een boek dat heel makkelijk toe te passen is.