De Fit Methode

Gepubliceerd op 8 juni 2020 om 10:52

Zoals jullie weten ben ik niet de meest slanke en fitte persoon. Ik ben al menig dieet aangegaan in een poging om fitter en slanker te worden. Helaas hebben ze vaak hetzelfde minpunt. Ze zijn gericht op gewone mensen en niet op, net als mij, moeilijke eters.

Hierdoor betekent het voor mij vaak dat ik de recepten flink aan moet passen en dat maakt dat het, door het dieet, toch al vele schakelen in mijn eetpatroon nog moeilijker wordt.

Nu is er de Fit Methode. Geen dieet maar een plan. Ik ben benieuwd.

Eerste indruk

In eerste instantie denk ik: "Wow, wat een dik boek."  Maar al snel zie ik dat het ook wel een heel compleet boek is. Normaal heb je bij een afslank/wordt fitter methode een deel wat uitgelicht wordt. Zo richt de een zich meer op recepten en de ander op bewegen. Dit boek besteeds aan alle aspecten aandacht. En het gaat ook in op de diepere theorie achter gezond worden en gezond blijven.

Indeling

Het boek verdeeld in verschillende aspecten van gezond fit worden. Binnen al deze aspecten komen zowel theorie als praktijk aan bod. De aspecten waarin het boek onderverdeeld is zijn:

 • Jouw plan
 • Vetverlies
 • Spierbouw
 • Gedragsverandering
 • Een goed plan
 • Beweging
 • Training
 • Herstel
 • Voeding
 • Supplementen

Het kopje voeding is bovendien nog onderverdeeld in diverse tussenkopjes die ingaan op specifieke voedingsstoffen zoals: eiwitten, koolhydraten, vetten, Micronutrienten en macronutrienten. Tevens ga je in dit hoofdstuk aan de slag met het maken van een eigen voedingsplan en geven ze nog diverse tips voor het voorbereiden van je maaltijd en het maken van keuzes. 

Hoe werkt het?

Op de eerste pagina's wordt uitgelegd hoe je je doel kan bepalen en hoe je je startpunt vast kan stellen. Omdat je voor je startpunt je BMI moet weten en een taille- en heupmeting moet doen, wordt dit ook op de eerste pagina's uitgelegd.

Daarnaast lees je op de eerste pagina's meer over de fit methode en hoe deze in elkaar steekt. De fit methode gaat namelijk uit van 3 pijlers die je helpen om een fit lijf te krijgen. Dit zijn

 • Gedragsverandering,
 • traning, beweging & herstel
 • Voeding

 

als je zorgt voor voldoende aandacht en ballans tussen deze 3 pijlers dan zal het resultaat zijn dat je je fitter voelt en afslankt. 

Website 

Op de website van De Fit Methode kun je veel informatie vinden. Ook vind je hier gezonde recepten, vele oefeningen en handige producten die je kunnen helpen om De Fit Methode een succes te laten worden. Zo kan je er een boek kopen met diverse recepten maar ook sportspullen.

Mocht je (nog) geen receptenboek willen aanschaffen dan kan je ook opzoek naar diverse recepten in de database.  Hier kan je er veel vinden gesorteerd op soort gerecht.

App

Tevens is er een Fit app. Deze app kan je gebruiken om je voeding en oefeningen in bij te houden. Ook kan je hier heel makkelijk toegang krijgen tot vele trainingsschema's. En is het mogelijk om uitdagingen aan te gaan of discussies te voeren met vele anderen die deze methode ook gebruiken.

Toegang tot de app moet wel aangekocht worden. Dit was mij vanuit het boek niet meteen duidelijk. Via de site kan je dit aankopen. Na de proefperiode van 7 dagen word je automatisch ingeschreven voor het abonnement van €9,95 per maand, welke je op elk moment kan opzeggen.

Aan de slag

Ik ga de komende weken aan de slag met De Fit Methode. Dat houdt in dat ik het boek goed door ga lezen en mijn doel ga stellen. Daarna ga ik de methode volgen om zo te kijken of het voor mij ook lukt dit plan te volbrengen. Over 16 weken en 32 weken zal ik jullie een update geven over hoe het gaat en hoe deze methode mij bevalt. Dan zal ik ook de diverse onderdelen nog meer toelichten.

Zelf aan de slag

Wil jij zelf aan de slag met De Fit Methode? Of deze tijd samen met mij met deze methode werken? Hier kan je het boek kopen en dan gaan we samen aan de slag.

Ik hoor graag van je of je hier ook aan mee gaat doen, dan zorg ik ervoor dat we samen een groepje starten op Whatsapp om zo elkaar ook te steunen.

 

Tevens ben ik Fit Ambassadeur. Dit betekend dat ik mensen help om fitter te worden door over deze methode te schrijven. En mocht je via een link in mijn artikel een product kopen op Fit.nl dan ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding.

Fit methode boek

Fit receptenboek

Fit shop

Fit app

 

Je kan ook een volledig pakket kopen.

Afbeelding verkregen via Fit.nl


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Lizette
10 maanden geleden

Het ziet eruit als een gedegen plan met veel facetten. Fijn dat er zoveel recepten in het boek staan en er een app bij is.

rachel
10 maanden geleden

fijn dat het zo uitgebreid is voor mensen die er voor gaan, ik pas even heel hard ;)
https://lafamiliab.nl

Stefaan De Winter
10 maanden geleden

Altijd leuk om inspirratie op te doen om wat gezonde gerechten klaar te maken!

Henna
10 maanden geleden

Ik ben nu wel echt benieuwd naar dat boek. Het boek besteeds aandacht aan alle aspecten. En het gaat ook in op de diepere theorie achter gezond worden en gezond blijven. Super handig zo een boek!!

Henk
10 maanden geleden

Alle diƫten zijn gedoemd tot mislukken doordat ze tijdelijk van aard zijn. Pas als je je levensstijl blijvend aanpast zal het effect hebben.

Emmy
10 maanden geleden

Mooi plan en heldere uitleg.
Dit werkt zeer motiverend.
De app erbij maakt het helemaal af. Zo hou ik het makkelijker bij, allemaal

Frederique
10 maanden geleden

Ik kan me voorstellen dat zo'n heel pakket veel ondersteuning biedt en helpt om het lang en goed vol te houden.

Lodi @lodiblogt.nl
10 maanden geleden

Ik heb dit boek ook en ben er erg enthousiast over, ik vind hem compleet en heel duidelijk geschreven. Ik ben zelf op gewicht, maar vind vooral de recepten altijd erg fijn om nieuw inspiratie op te doen.

sophie de maeyer
10 maanden geleden

Klinkt me echt mega bekend in de oren. Vol goede moed aan iets beginnen en dan een maand later echt alles gewoon laten vallen omdat het toch niet lukt. Hopelijk is deze methode de juiste methode voor jou, ik duim alvast voor je.

Manon
10 maanden geleden

Fijn dat dit jou helpt! Werkt ook goed op het mentale aspect van afvallen.