Mijn 5 favoriete recepten van fit.nl

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 10:27

Ik ben een moeilijke eter. Dat betekend voor mij dat ik niet veel lust, en dus vaak hetzelfde eet.  Omdat het goed is om af en toe te wisselen heb ik uit diverse receptenboeken vaak 1 of 2 recepten die ik met wat aanpassen goed kan eten. Deze heb ik in de jaren verzameld en pak ik er af en toe bij. De Fit Methode heeft ook recepten die je kan gebruiken en voor jullie, en natuurlijk ook voor mijzelf, ben ik op de site opzoek gegaan naar de recepten die ik wel lekker vind. 

Scones, ze zijn heerlijk om te eten maar vaak ook heel zoet en niet echt gezond. Deze scones zijn laag in calorieën en je maakt ze ook nog eens in een half uurtje.

De Blauwe bessen kan je makkelijk vervangen door bijvoorbeeld rozijnen/krenten (iets zoeter) of door bijvoorbeeld rood fruit.

En de mascapone mag je toevoegen maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld jam als topping.

Dit apple crumble ontbijtje smaakt naar appeltaart maar is wel lekker gezond. Heerlijk om op zondag ochtend te maken en dan samen met je gezin te genieten van de smaak en de geur. (Niets ruikt zo lekker als versgebakken appeltaart in huis en sit komt zeer dichtbij.)

De havermout vervang ik door haverzemelen, hierdoor is het iets minder grof en mogelijk makkelijker voor mij om te eten. De grote vlokken die normaal in havermout zitten vindt ik echt niet lekker qua structuur. Vandaar dat ik het recept voor mijzelf een beetje aangepast heb.

Heb je geen moeite met de normale havermout vlokken dan kan je gewoon het recept volgen. 

Dit is echt een klassieker. Vroeger deed mijn vader dit altijd op de camping maken en soms op zondag kregen we dit ook als ontbijt. 
Dit gerecht is ideaal als je oud brood hebt liggen en het is een lekker gerecht voor de afwisseling

Het is misschien iets minder gezond maar daardoor ideaal voor een cheatday. Wissel de blauwe bessen af met rood fruit of jam. Maar ook appelstroop smaakt hier goed bij en bevat belangrijke bouwstoffen zoals ijzer.

Dit gerecht is bedacht voor koningsdag maar kan ook goed op andere momenten van het jaar. Eigenlijk is het stamppot maar dan anders.

Zelf heb ik er de paprika en aubergine uit gelaten omdat ik die qua structuur niet zo lekker vind. Maar het smaakte er niet minder om (je moet wel wat extra kruiden toevoegen).

Je maakt dit gerecht makkelijk voor 2 dagen door de ingrediënten te verdubbelen. Op die manier scheelt het weer een dag koken in de week en kan je als je snelle trek hebt makkelijker toch gezond eten.

Nog zo'n lekker recept wat makkelijk te maken is en een mooie draai geeft aan gerechten die we al kennen.  Dit is je standaard aardappelen, groente, vlees maaltijd in een nieuw jasje.

De kruiden zorgen ervoor dat het een extra smaak heeft en het is eenvoudig te maken.

Nog een voordeel: deze ovenschotel is geheel pakjes en zakjes vrij. Ga je liever voor vega? Vervang de kip voor een vegetarische of vegan kipvervanger!

De melk in dit gerecht vervang ik door Soja melk want mijn vriend mag geen lactose. Dit doe ik bij alle gerechten waar melk in moet. Het geeft een iets andere smaak maar is zeker niet vies. Ik gebruik dan altijd ongezoete soja melk. Anders vind ik hem veel te zoet.

Zoals je kan zien ben ik best wel een zoetekauw. Maar ik hoop dat jullie dit toch een leuk lijstje vinden met recepten die je zelf ook een keer wil uitproberen. Als afsluiter geef ik je nog een lekker snackrecept. Appelchips... Makkelijk om te maken, maar de appelstukjes moeten we minimaal een uur in de oven liggen dus houdt hier rekening mee.

Veel kookplezier!

Afbeeldingen zijn van Fit.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

joyce
een jaar geleden

mmmmm
ik denk dat ik daar wel eens een receptje van wil pikken .ziet er allemaal heel lekker uit

nicole orriens
een jaar geleden

Vooral die wentelteefjes zien er lekker uit zeg. Wat een mooie presentatie.

Janet Kleene
een jaar geleden

Lekker zeg. Die ovenschotel en de wentelteefjes zien er heerlijk uit!

Simone
11 maanden geleden

Ow wentelteefjes moet ik echt nog eens maken. Zooooo lekker!