1000 vragen [1]

Gepubliceerd op 10 januari 2019 om 06:21

Welkom bij het 1e deel van 1000 vragen aan mijzelf. Hieronder zal ik vraag 1 tot en met 20 beantwoorden. DIt doe ik iedere week met 20 nieuwe vragen en op deze manier zal ik aan het eind van 2019 alle vragen gehad hebben. 

Ik doe mijn best de vragen zo oprecht en eerlijk mogelijk te beantwoorden. Dit ook in het kader van #reallifethursday.

Veel leesplezier. Enne aan het einde heb ik nog een vraag voor jou.

1. Met wie kun je het best opschieten?

Ik heb van die momenten dat hij echt het bloed onder mijn nagels vandaan haalt, maar het merendeel van de tijd is dit mijn vriend. Hij is ook diegene die mij rustig kan krijgen mocht ik overprikkeld of in paniek zijn. Wel merk ik dat zorgen voor de ander al snel door kan slaan in dingen overnemen of het klein houden van de ander en dat zorgt voor wrijving. Maar zoals gezegd, het merendeel van de tijd gaat het wel goed en is mijn vriend diegene waar ik het beste mee op kan schieten.


2. Waar besteed je te veel tijd aan?

Ik denk aan het piekeren over wat anderen van mij zouden kunnen denken. Ik ben te veel bezig met anderen plezieren en te weinig met het doen van dingen die ik echt voor mij doe.

 

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Vaak snap ik grappen veel te laat. Maar waar ik wel heel hard om kan lachen is als Shadow weer eens van de krabpaal dondert. Hij doet het echt zelf hoor en het doet hem geen pijn. Maar het is echt heel grappig. Een van die acties heb ik ooit gefilmd en omgezet naar een GIF. Die is hier te zien.


4. Wanneer heb je voor het laatst iet voor het eerst gedaan?

Nu ben ik even heel goed aan het nadenken. Ik denk afgelopen donderdag. De konijnen mochten los in een deel van de tuin en plots zag ik er maar 2 ipv 3. Ik heb me zo ontzettend veel zorgen gemaakt en flink gezocht. Dat was de 1e keer dat ik opzoek moest naar een van mijn konijnen. Dibby bleek uiteindelijk onder het hok te zitten.


5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Het ligt er heel erg aan wie en hoe ik me voel. Als ik (bijna) overprikkeld ben dan sowieso. Dan ben ik op en kan ik het niet meer binnen houden.  Bij hele zielige dingen of dingen waar ik een associatie mee heb ook, iets met emotieregulatie is was in de war soms. Als ik je niet ken en we kijken een zielige film dan zal ik niet zo snel huilen.  Maarja zeg nooit nooit.

 

6. Waar bestaat je ontbijt uit?

Vaak is dit een schaaltje yoghurt met wat special K en een beetje hagelslag. Maar het kan ook een shake zijn van de kruidvat aangemaakt met soyamelk. En dan is daar nog de speciale optie. DIe is er bijvoorbeeld met kerst, Pasen, verjaardagen of als de eieren op moeten. Dan bak ik wentelteefjes of hebben we croissantjes/pistoletjes.

7. Wie heb je voor t laatst een kus gegeven?

Zojuist onze Shadow nog. Hij kwam weereens kroelen. Tegen zo'n lieverd zeg ik toch echt geen nee. Verder is iedere ochtend voor een van ons de deur uit gaat mijn vriend diegene die een kus krijgt. En bij thuiskomst ook weer als 1e.

 

8. Waarin lijk je op je moeder?

In meer dan we beide zouden willen denk ik. We zijn beide perfectionistisch, leggen de lat veel te hoog en zijn beide ook heel slecht in het zeggen van nee. We helpen te graag anderen maar vergeten daarin onze eigen grenzen. 
Ik heb op de dagbehandeling geleerd om hier beter mee om te gaan en mijn moeder is daar nu ook mee bezig. Een voordeel is wel dat we beide heel zorgzaam zijn en beiden beleven we plezier aan fotograferen. Dus ook in positieve dingen lijken we op elkaar.

 

9. Wat doe je in de ochtend als eerste?

Als ik uit kan slapen en mijn biologische klok het daarmee eens is, dan is het 1e wat ik doe mijn vriend aanstoten omdat zijn wekker gaat. Hij is slecht in het uit bed komen en snoozed nog al graag. Maar omdat ik van wekkers in de ochtend vrij standaard wakker wordt, is dit voor mij minder.

Als mijn biologische klok het niet eens is met mijn plan om uit te slapen, dan is het 1e wat ik doe het checken van mijn telefoon. Vaak is het dan ergens tussen 5 en 7 in de ochtend en probeer ik op facebook, candycrush of instagram nog even mijn rust te zoeken. 

 

10. Ben je een goede voorlezer?

Ik heb weleens gelezen in de kerk of bij de kleuters. Van beide groepen heb ik nooit een klacht gehad dus ik denk dat het wel oké is. Het leukste vind ik het voorlezen aan kinderen tussen de 2 en 7. Die kunnen nog helemaal opgaan in het verhaal en dat vind ik heerlijk.

 

11. Tot welke leeftijd geloofde je in sinterklaas?

Hiervoor moet ik even bij mijn ouders navraag doen. Ik weet nog wel dat ik gezegd heb dat ik alle cadeautjes terug zou betalen. (gaat natuurlijk niet lukken, maar heb ik als kind al gedaan met mijn blijdschap). De 1e surprise die ik mij kan herinneren is die van groep 9 waarbij de meester voor mij een nest had gemaakt met een ei wat ik uit moest broeden. Daarin zat een kletsvis omdat ik zo'n kletskont was. Dus voor groep 6 moet ik gestopt zijn met geloven. 


12. Wat wil je graag nog kopen?

Een eigen ruimte waar ik workshops zou kunnen geven en knutselspullen, kaartjes en snuisterijtjes zou kunnen verkopen.


13. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

Ik zou graag de schijt-aan-alles-mentaliteit willen hebben. Ik denk dat dit heel veel rust kan brengen in mijn hoofd.


14. Wat is je favoriete tv-programma?

Dit is afhankelijk van wanneer je het vraagt. Nu is dat WIDM. Maar aan het einde van het jaar is dat Expeditie Robinson. Daar tussenin heb ik niets wat ik echt volg. 


15. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?
De laatste keer was de Efteling met Iris. Dit is echter nog voor de Winterefteling geweest en dus veel te lang geleden. Moet ik snel weer een keer naartoe want ik hou van de Efteling. 

16. Hoe oud hoop je te worden?

Het gaat mij er niet om dat ik mega oude word. Als ik maar gezond oud word. Ik zou het niet fijn vinden als ik heel ver af zou takelen. Als ik dan veel hulp nodig heb en dingen ga vergeten, denk ik dat ik mij niet fijn meer voel. Maar dat is koffiedik kijken en daar kunnen we nu nog niets mee.


17. Aan welke vakantie denk je met weemoed terug?

Om eerlijk te zijn moest ik eerst even opzoeken wat weemoed is. Dit is een verdrietig gevoel (dekt de lading niet helemaal maar is wel het makkelijkst omschreven. ) Ik denk met weemoed terug aan mijn werkvakantie enkele jaren geleden. In 2010 ben ik bij een animatieteam in Spanje gaan werken en dit was heerlijk. In 2014  deed ik dit nogmaals maar toen was het team een stuk minder. Ze spraken in het Spaans achter mijn rug over mij en ik kreeg de rot klusjes. Tegelijkertijd was mijn vriend bezig met verhuizen omdat we de sleutel van ons appartement gekregen hadden. Toen enkele gasten op de camping naar mij toe kwamen omdat ze zagen dat ik rot klusjes kreeg besloot ik dat het klaar was. Met iemand van de receptie (die Nederlands en Spaans kon) vogelde ik uit dat ik in mijn proefperiode zat en besloot ik dat ik wilde stoppen. Na 5 weken Spanje kwam ik vervroegd naar huis.

 

18. Hoe voelt liefdesverdriet voor jou?

De laatste keer dat ik liefdesverdriet had is al enkele jaren geleden. Maar ik denk dat dit enigszins het standaard gevoel en beeld is wat erbij hoort. dus een gevoel alsof het nooit meer goed komt en je helemaal alleen bent. Chocolade en ijs zijn dan mijn beste vrienden.

 

19. Had je liever anders willen heten?

Als kind zijnde had ik graag Luna willen heten. Deze naam vond ik heel mysterieus en mooi. Nu ben ik blij met Laura. het is een mooie naam en betekend met de lauweren bekranste. Dit is iemand die gewonnen heeft. Ik zie het nu als zijnde dat ik al vele bergen en dalen overwonnen heb. 

 

20. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?

Ik twijfel heel veel en heel vaak aan mijzelf. Helaas heb ik door een verleden vol pesterijen een heel negatief zelfbeeld. Zo twijfel ik over grote dingen waar iedereen wel over twijfelt: Is dit de juiste opleiding? kan ik dit werk wel? Doe ik het wel goed. Maar ook over kleine dingen: Zit mijn haar goed? Is deze kleding leuk? Moet ik wel of niet bellen. 
Ik weet inmiddels dat twijfel bij mij hoort. Het beste wat ik kan doen, is mijzelf leren hiermee om te gaan en mijn twijfel te relativeren. 

Zo, dit waren de eerste 20 vragen. Ik hoop dat jullie al een beetje meer van mij gezien hebben en te weten zijn gekomen.  Het was soms wel lastig om het juiste antwoord te vinden, maar er waren ook vragen waar ik zo wist wat ik daarop ging zeggen. 

Ik had al aangegeven dat ik aan jullie ook een vraag zou gaan stellen. Vraag nummer 20 zou ik graag ook aan jullie stellen. Gewoon puur om te zien dat ik niet de enige ben die twijfelt. 

Je mag hem anoniem beantwoorden. Dat vind ik geen probleem. 

En als je hem niet wil beantwoorden is dat ook goed. ;) 

 

Liefs Laura.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Linda
2 jaar geleden

Wat een leuk idee zo, die vragen. Nummer 2 is wel erg herkenbaar ;)