1000 vragen [2]

Gepubliceerd op 17 januari 2019 om 06:45

Het is weer donderdag en dat betekend dat ik weer verder ga met de 1000 vragen reeks. Dit keer vraag 21 tot en met 40.  Waarin het gaat over shoppen, verslaving en guilty pleasures. En natuurlijk over nog veel meer. Lees je mee?

 

21. Maakt het veel uit wat andere van je zeggen?

Helaas maakt dit me heel veel uit. Ik heb een heel laag zelfbeeld en ben altijd bang dat ik het verkeerd doe of dat andere in een verkeerde zin van het woord over mij praten. Als er iets is heb ik liever dat je met me praat dan over me.


22. Wat is je favoriete dagdeel?

Ik ben al heel vroeg wakker en hou er dan van om in de ochtend al lekker bezig te zijn. Naarmate de dag vordert wordt ik steeds vermoeider en heb ik minder energie. Het hebben van weinig energie ervaar ik als negatief en daarom vind ik de ochtend het fijnste dagdeel. 

 

23. Kun je goed koken?

De standaard dingen kan ik maken. Gewoon simpel aardappelen, groente en vlees. Maar als het ingewikkelder wordt (een knor pak of uitgebreid recept) dan lukt het niet zo goed meer. Dan moe ik te veel dingen tegelijkertijd doen. Wel ben ik thuis diegene die het meeste kookt en als er bijvoorbeeld pannenkoeken gebakken moeten worden dan ben ik sowieso de pineut, want dat kan mijn vriend niet. 


24. Op welk seizoen lijk je het meest?

Qua grillen de herfst. De ene keer is het zonnig en dan volgt er weer een plensbui. Qua karakter denk ik op de lente: vrolijk, lief, vriendelijk en zacht.

 

25. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Nooit!. Ik kan dat echt niet. Zelfs toen ik de hele maand december me ziek, zwak en misselijk voelde wilde ik nog van alles. En dan doe ik ook nog van alles zoals koken of freubelen of het verzorgen van de dieren hier in huis. Want dat gaat ook gewoon door.

 

26. Was je een gelukkig kind?

Ik denk het wel. Ik had niet veel vriendjes/vriendinnetjes maar ik kon mijzelf heel goed bezig houden. Ik had altijd veel verhalen te vertellen en had toen ik heel jong was zelfs fantasie hondjes. Gelukkiger kan een kind niet zijn toch?

 

27. Koop je vaak bloemen

We hebben al enkele maanden geen bloemen meer gekocht. Ik heb zat hints gegeven aan mijn vriend dat hij er toch wel weer een paar mag kopen voor mij. Echter is hij bang hoe de katten reageren. Vandaar dat ik besloten heb zelf een bosje tulpen te gaan kopen. Ik koos voor tulpen omdat ik daar altijd heel vrolijk van wordt. Als de katten er toch aan zitten dan zet ik ze gewoon buiten op tafel. Kan ik er van binnen toch nog naar kijken. 

Tot nu toe blijven de katten er goed vanaf. Al zetten we de vaas nog iedere avond in de gootsteen omdat we bang zijn dat ze hem omstoten 

Toen we net in dit huis woonde werd ik creatief met narcissen. Dat resultaat zie je op de foto hiernaast.

 

31. Welk boek hebt je het laatst gelezen

Pff ik weet dat ik bezig ben geweest met veel boeken. De reeks Selection heb ik in 2018 helemaal uitgelezen. Dat las lekker weg en waren ook hele leuke boeken. En natuurlijk hebben ik the bro code gelezen voor een blog. Maar dat telt voor mij niet echt als (lees)boek.


32. Waarom heb je het kapsel wat je nu hebt? 

Ik wilde graag een keer een andere kleur haar. Dit is uiteindelijk (na wat photoshoppen) rood geworden. Eerst had ik een spoeling en ik kreeg veel complimenten. Ook voelde ik me er heel goed bij. Daarna heb ik gekozen voor verf omdat de spoeling mij ook uitgroei gaf en even duur was als de verf. 

De verf zit er nu vanaf de vrijdag voor kerst in. Langzaamaan begint hij aan de bovenkant wat uit te groeien maar nog niet noemenswaardig veel. Dus ik kan nog even door vind ik. 

28. Wat is je droom

Ik hoop dat ik van mijn hobby deels mijn werk kan gaan maken. Of dat nu het bloggen of het creatieve is weer ik nog niet maar ik wil deze 2 wel blijven doen. 


29. In hoeveel huizen heb je gewoond?

uhm... even tellen. 

  1. Het huis waar ik geboren ben en opgroeide
  2. het 1e huis waarin ik op kamers ging
  3. huis nummer 2 voor  een tijdelijke kamer
  4. en natuurlijk ook nummer 3 voor een tijdelijke kamer
  5. mijn appartement met mijn vriend.
  6. en het huis waar ik nu woon. 

Oke niet alle 6 waren het huizen maar toch ben ik al meerdere keren verhuisd in mijn leven. Tussen nummer 4 en 5 in heb ik ook weer even bij mijn ouders gewoond. 

 

30. Wat is jouw guilty pleasure?

Dat is toch wel snoeppapier. Hier kan ik echt heerlijk van genieten. Mensen kijken altijd raar op als ik dit zeg en vragen zich aak hardop af of dat inderdaad nog bestaat. Tot mijn schik zag ik met het doen van de boodschappen bestelling dat het bij mijn eigenlijke supermarkt niet meer te krijgen is. Nu dus op zoek naar een andere plek. Wist je trouwens dat 1 pakje look-o-look snoeppapier evenveel calorieën bevat als een schaaltje vanille vla? Dit vertelde mijn diëtist mij laatst.

Alleen tot mijn grote schrik gaat het snoeppapier uit t assoirtement bij de plus waar we het altijd halen. Iemand tips waar het te vinden is???

33. Ben je verslaafd aan je telefoon

Ik zou best wel zonder kunnen. Dat heb ik al een paar keer gedaan. Echter is de wereld om ons heen zo bezig met hun telefoon dat je je dan heel erg gaat vervelen. want de meeste mensen zitten niet op een gesprek te wachten.

 

34. Hoeveel geld staat er op je bankrekening

Te weinig. Ik ga hier geen bedrag noemen. Dat is een van de dingen die ik wel voor mijzelf houd. Maar tussen alle afschriften door houd ik weinig over. Ik ben nog bezig met het terugbetalen van een deel van de zorgkosten van 2018 en daar komen alweer kosten van 2019 bij. Niet heel fijn maar het is niet anders.

 

35. In welke winkel kom je graag

Ik houd ervan om bij de serviceshop van onze plus rond te snuffelen. Hier hebben ze hele leuke boeken, pennen, stickers, kaartjes en tijdschriften. Daar kan ik echt van genieten.

Ook hebben we nog een winkeltje bij de plus dat "Bij de tantes" heet. Dit is een winkel waar mensen samen de winkel draaien en dan hun eigen spullen verkopen. wel allemaal nieuwe spullen. Zo kan je er kaartjes vinden, de kletspot, kleding en sieraden. Maar ook onze voedereikel voor de vogels hebben we daarvandaan. 

Ik zag net pas dat die bij Welkoop goedkoper is, maar zo steunen we de lokale ondernemers.

Met de kletspot wil ik ook nog een nieuwe column starten maar we gaan eerst even verder met deze reeks. De kletspot wordt dan voor volgend jaar. (2020)

36. Wat bestel je voor drankje in een café

Ik ga niet echt vaak naar een café. Als ik ergens uit eten ga of op een terrasje ga zitten is het vaak een ice tea green. Soms wil ik ook nog weleens een fristy bestellen. Dat blijft toch lekker. 

 

37. Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken

Ik snap niet goed hoe ze deze vraag bedoelen. Mijn interpretatie: ik merk vanzelf of ik teveel prikkels krijg en weet dan dat ik moet gaan.

 

38. Als je voor jezelf zou beginnen, als wat zou dat dan zijn

Dit is een vraag die ik me de afgelopen tijd vaak gesteld heb. Uiteindelijk kwam het er dan op neer dat ik een winkeltje zou willen hebben zoals waar ik vroeger met mijn oma vaak kwam. Dit was een knutselwinkeltje waar een tafel stond voor workshops. De eigenaresse had altijd tijd voor een praatje en ik vond dit altijd heel gezellig. Zelf zou ik dan een knutsel/workshop deel willen maar ook een deel winkel waar cadeau-artikelen en ansichtkaarten verkocht worden.

Ik zou het dan Polleke noemen omdat mama mij zo altijd noemde.

39. Wil je altijd winnen

Ik hoef niet perse te winnen maar ben wel heel fanatiek en vind dat een spel eerlijk moet gaan.

40. Ga je naar de kerk

Ik ging vroeger wel naar de kerk. Nu eigenlijk alleen nog maar om te zingen met het koor.

 

 

Zo, dit was dan deel 2. Op welke vraag zou jij antwoord willen geven? En heb je nog tips voor van die leuke winkeltjes?

Liefs Laura.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lodi
2 jaar geleden

Wat een leuke vragen zijn het toch, zo leer je iemand heel goed kennen. Snoeppapiertjes, ik ken dit dus helemaal niet :) En dat verhuizen, pff dat heb ik toch onderhand ook al vaak gedaan.

Laura
2 jaar geleden

Wat een leuke reeks is dit! Ik heb voor mezelf ook eens snel nagedacht over wat m'n antwoord zou zijn, en vind het wel leuk eigenlijk. Al is de ene natuurlijk wel sneller te beantwoorden dan de andere!

henk
2 jaar geleden

Leuke reeks vragen! voor wat betreft vraag 39: ik vind het belangrijker dat ik weet dat ik iets kan winnen. Als ik dat weet vind ik het minder belangrijk om ook daadwerkelijk te winnen.

Mandy
2 jaar geleden

Super leuke blog, gaaf dat je dit doet. Hoe kom je aan die vragen allemaal? Snoeppapier is hier bij onze jumbo nog wel te koop. Lang geleden dat ik dat heb gehad. Moeilijk he een keer een dag niks doen, ik moet ook altijd wel iets doen.

Laura
2 jaar geleden

De vragen zaten bij een boekje in de flow. Ik doe iedere donderdag een nuiew blog erover.
https://www.lauras-life.nl/dit-ben-ik/1000-vragen-aan-mijzelf

nicole orriens
2 jaar geleden

Snoeppapier... Dat heb ik nog nooit gehad zeg. Nu ben ik er nieuwsgierig naar.

Britt - DailyDazzle.nl
2 jaar geleden

Wat leuk om te lezen en je zo op deze manier te leren kijken!

MC Kleuver
2 jaar geleden

Jij hebt dus al op zes plekken gewoond, ik niet. Ik woon in het huis waar ik geboren ben, heel speciaal deze plek.
Ik hoef ook niet winnen, theoretisch gezien doe ik dat ook nooit. Ik verlies elk spelletje, haha.

Janet
2 jaar geleden

Leuke vragen. Ik bestel ook wel eens fristi hoor, het blijft lekker haha! Bij mij staat er overigens ook nooit genoeg geld op mijn bankrekening! ;)