1000 vragen [3]

Gepubliceerd op 24 januari 2019 om 07:00

Dit blog is alweer in zijn 3e week beland. Vandaag behandel ik vraag 41 tot en met 60.  Over verjaardagen, dieren en mijn gewoontes en mijn droom trouwjurk.

 

41. Welk cijfer zou je je gezicht geven?

Ik denk een 7. Het is een schattig gezicht met leuke kenmerken. Helaas heb ik ook wel een onderkin en wenkbrauwen die soms bossen lijken. Ach de kuiltjes in mijn wangen en spleetogen bij het lachen maken het wel weer goed.

42.Was je goed op school

Ik was best wel een nerdje. Wiskunde was niet mijn vak, maar de rest ging wel goed. Ik heb nooit te klagen gehad over mijn cijfers.

43. Hoelang sta je gemiddeld onder de douche?

Ik douche zelf ongeveer 5 minuten. Dat is veel minder dan mijn vriend. Als we samen douchen dan is het 10 minuten. Hij kan er zelf gerust 15 minuten onder staan.

 

44. Denk je dat er buitenaards leven bestaat?

Wat is buitenaards? Leven in de ruimte. Dan weet ik dat het bestaat want er is een ruimte station van de mensen en die leven daar. Dus dan heb je leven in de ruimte.

 

45. Hoe laat sta je meestal op?

Mijn wekker staat vaak tegen 07:00 uur. Maar ik ben bijna altijd al veel eerder wakker. Meestal tussen 5 en 6. Dan probeer ik nog even te slapen, maar vaak lukt dit niet en dan ga ik uit bed. Lekker naar beneden en daar tv kijken, met de katten knuffelen of bloggen. Vandaag was het 10 voor 6. Dus hier zit ik weer, op de bank, te bloggen.

 

46. Vier je altijd uitgebreid je verjaardag?

Onze verjaardagen vieren we samen. Mijn vriend is 10 dagen na mij jarig en om 2x iedereen over de vloer te hebben is voor mij niet te doen. Ik probeer er wel bij stil te staan en van te genieten maar de laatste jaren gebeurt er altijd wel iets op mijn verjaardag wat ervoor zorgt dat ik er niet van kan genieten. Daarom hebben we het dit jaar weer opnieuw geprobeerd. En ondanks de pijn in mijn schouder/arm is het een geweldig en leuk feest geweest.

 

47. Hoe vaak per dag kijk je op Facebook?

Best wel vaak. Ook omdat ik lid ben van enkele bloggergroepen en van enkele postgroepen. Maar ik kijk minder op Facebook dan dat ik op Instagram kijk

 

48.Wat is je favoriete ruimte in huis?

Mijn favoriete ruimte is beneden in de woonkamer op de bank. Vooral in de ochtend want dan heb ik 2 katten die volop mijn aandacht willen en dus constant komen kroelen.

 

49.Wanneer heb je voor het laatst een hond (of ander dier) geaaid?

Nog geen 5 minuten geleden kwam Shadow aandacht vragen dus kreeg die een aai over zn bol. Een hond is afgelopen vrijdag geweest toen ik Doeske (de pup van mijn ouders) aaide.

 

50. Wanneer ben je op je best?

Ik denk in de ochtend. Dan ben ik actief en productief.  Naarmate de dag verstrijkt zal mijn energie afnemen en word ik minder actief. Ik krijg dan ook minder gedaan. Tegen een uur of 20/21 ben ik meestal al flink moe en om 22 uur lig ik vaak in bed. 

 

51.Met wie zoende je voor het eerst?

Dat was denk ik tijdens carnaval ooit. Toen zat ik in de 1e of 2e van de middelbare school. Maar heel bijzonder was het niet want ik weet er niets meer van. 

52. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?

Perenbomen bloeien wit. Dit kan ik zonder nadenken zeggen. Het is ook een boek dat ik , ondanks dat het jaren geleden is dat ik het las, aan iedereen aanraad. Het verhaal is mooi geschreven en vanuit 3 kanten vertelt. Er zitten goede levenslessen in, maar het is ook een heel zielig verhaal. 

 

Mocht je het boek willen lezen dan kan je het gewoon nog kopen bij bol.com.

Het gaat over Klaas, Kees, Gerson en hun hond. Ze spelen vaak het spel zwart. Hierbij moeten ze met de ogen dicht de anderen zoeken. Op een dag krijgen ze een ongeluk en zal Gerson de rest van zijn leven het spel moeten spelen. Hoe loopt dit af?

53. Hoe ziet je ideale trouwjurk eruit?

Mijn ideale jurk heb ik in het begin van 2017 gezien bij een beurs. Als ik hem met woorden zou omschrijven is dat: Ladybird, A-lijnNatuurlijkBijzondere rugSchouderbandjes, Paarse accentenKlassiekKant.

Het is een mix van deze 2 jurken, waarbij de kanten bovenkant van de ene jurk gecombineerd wordt met de bloemen die over de rok van de andere jurk vallen. 

54. Ben je bang in het donker?

Ja, helaas wel. Ik zie minder in het donker dan de meeste mensen. Hierdoor kan ik sneller schikken. Ik voel me in het donker ook totaal niet op mijn gemak. 

 

55. Welke sieraden draag je dagelijks?

Ik draag eigenlijk bijna nooit sieraden. Mijn verlovingsring past inmiddels wel weer. Maar ik durf hem niet te dragen, omdat ik bang ben dat ik hem kwijt raak of beschadig. En verder draag ik ook geen kettingen of oorbellen. Mijn kast ligt er echter wel vol mee omdat ik heel veel zelf gemaakt heb. 

 

56. Vinden kinderen jou leuk?

Ik heb een hele goede klik met kinderen en dit gaat heel natuurlijk. Dit is vooral ook heel handig binnen mijn werkveld. Maar ook wildvreemde kinderen kan ik rustig krijgen of zelfs in mijn armen in slaap laten vallen. 

 

57. Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop?

Alle films. In de bioscoop is het vaak drukker en is er een veel harder volume. Dit zijn ontzettend veel prikkels en daar kan ik niet heel goed tegen. Veel fijner vind ik het dan ook om een film thuis vanaf de bank te kunnen kijken met eventueel een pauze tussendoor.

 

58. Hoe mild ben jij in je oordeel?

Naar mijzelf totaal niet. Dan ben ik veel te streng. 
Naar anderen ben ik eerlijk maar wel op een goede manier. Ik verwoord mijn mening en oordeel pas nadat ik daar grondig over na heb gedacht. Want ik zou toch maar eens iemand kwetsen...

 

59. Ben je een goede slaper?

Ik slaap heel vast en snel. In dat opzicht ben ik dus een goede slaper. Echter als het gaat om uitslapen dan ben ik niets waard. Dit kan ik niet en heb ik ook nooit gekunnen. Mijn vader is ook altijd vroeg wakker dus misschien heb ik het daarvan?

 

60. Wat is je laatste ontdekking?

Mijn laatste ontdekking deed ik gisteren. Ik ontdekte dat je met een arm in een draagdoek nog steeds kan spinnen. Maar het gedeelte waarbij je dan op de pedalen moet staan is dan vooral een strijd om je evenwicht te bewaren.

 

Zo, weer 20 vragen gehad. Wat was jouw favoriete vraag? En wat vind je na 3 blogs van deze reeks? Moet ik dit iedere week blijven doen of moet ik hem eens per 2 weken invullen?

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

nicole orriens
2 jaar geleden

Ik kon wiskunde ook niet. En dan moest ik van de leraar uitleggen wát ik niet snapte, maar ik snapte er zo weinig van dat ik zelfs dat niet kon vertellen.

Laura
2 jaar geleden

Dat is dan idd heel vervelend. De ene leerkracht kreeg het me wel uitgelegd en de ander niet. maar tegen de tijd dat we hier achter kwamen was het leed al geleden.

nicole orriens
2 jaar geleden

Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie je verjaardagen combineren. Anders heb je twee keer heel veel drukte en gedoe.

laura
2 jaar geleden

Ja dat is inderdaad de hoofdreden. Nu hebben we het ook wel 2 dagen druk maar daarna zijn we weer klaar voor een heel jaar.

Laura
2 jaar geleden

Awwww, wat een lieve kat! Ziet er een echt knuffelbeestje uit! Sieraden draag ik zelf ook nooit eigenlijk, buiten mijn horloge/fitbit

Laura
2 jaar geleden

Shadow is ook echt een knuffelkat geworden. Eerst was het een blazertje dus hij is het goede voorbeeld van hoe een kat kan veranderen. Spidey is nog steeds angstig maar komt al steeds vaker naast je liggen. hij heeft gewoon meer tijd nodig.

Ingrid Poisson
2 jaar geleden

De vraag over het buitenaards leven vond ik wel geinig geantwoord. Leuk concept, de blogposts met de vragen.

laura
2 jaar geleden

Dankje.
Dit concept zag ik bij anderen en ik dacht, dat is een goed idee.

Danielle
2 jaar geleden

Leuk deze vragen ook bij iemand anders te lezen :) ze zijn ook zo leuk om in te vullen. Vooral blijven doen :)

laura
2 jaar geleden

Dankje. Ik blijf het ook zeker doen. Maar ik vraag me af of mensen dit iedere week willen lezen of maar 1x per 2 weken.

simone
2 jaar geleden

Leuke lijst! Goede manier om de persoon achter het blog te leren kennen.

laura
2 jaar geleden

Dankje.
Al je specifieke vragen hebt mag je die natuurlijk altijd los stellen

Lizzie
2 jaar geleden

Ahh ik kan me voorstellen dat op de bank met de katten een heeerrrlijk plekje is!

Henk
2 jaar geleden

Dergelijke vragen geven wel een mooi beeld van hoe iemand is. Na die 1.000 vragen weten wij als bloglezers als het goed is precies hoe je in elkaar zit;-)

laura
2 jaar geleden

Dankje.
Losse vragen zijn ook altijd te stellen

SANDRA
2 jaar geleden

Leuk om je via deze vragen wat beter te leren kennen! Ook ik was geen held in wiskunde (zoals zovelen denk ik :) )

laura
2 jaar geleden

Hihi, ik denk inderdaad dat heel veel mensen dat herkennen. Hoofdrekenen ben ik wel een kei in. Mijn vriend, die cum laude is afgestudeerd voor zijn master embedded systems, is dat trouwens totaal niet.

Jouvence.nl
2 jaar geleden

Wat een ontzettend leuke vragen allemaal én antwoorden natuurlijk ;)

Julie
2 jaar geleden

Wat leuk om te lezen en je op deze manier beter te leren kennen! :-) Ik sta wel een stuk langer onder de douche dan jij, haha! ;-)

Saskia
2 jaar geleden

Deze serie vragen zie ik op zoveel blogs terug komen. super leuk!
Ik was juist het goed in Wiskunde en heel slecht in vreemde talen.

En die kattenfoto, heerlijk.

Nadia
2 jaar geleden

Ik ben dol op dit soort blog berichten! Leuk om zo iemand te leren kennen.

Evelien
2 jaar geleden

Hoi hoi,
Leuk om te lezen wat je antwoorden op deze vragen zijn. Veel herkenning en wat een schitterende trouwjurken zeg 😍 Mijn favoriet is de linker en ik ben ook gek op de kleur paars. Ik blijf je zeker volgen met deze vragen 👍

Maaike
2 jaar geleden

Wat leuk al die vragen om mensen achter een blog beter te leren kennen. Wiskunde was ook echt niet mijn ding ;)

dhiniNL
2 jaar geleden

Leuke vragen en antwoorden. Soms viert mijn man verjaardag ook met zijn broertje omdat de datum dichtbij elkaar.

https://dhini.nl

Janet
2 jaar geleden

Leuk om te lezen. Hoe kun jij in vijf minuten douchen? Man, alleen mn shampoo en conditioner in mn haar doen duurt al langer! Ik ben echt een verschrikkelijke slaper. Ik word elke nacht wel zo’n 20-30 keer wakker.

Rory
2 jaar geleden

Wat jammer dat je zo streng bent naar jezelf. Dat is overigens wel herkenbaar. Ik weet nog goed dat mijn beste vriendin aan mij vroeg: "Als dit nu over mij ging, zou je dan ook zo streng reageren?". Dat was echt een eye-opener. En het heeft mij heel erg geholpen om een stuk milder te zijn naar mijzelf.