Watch or skip? Instant Hotel, Netflix

Gepubliceerd op 22 januari 2019 12:18

Op Netflix zag ik een nieuwe serie. Namelijk instant hotel. Ik kende dit nog niet, s besloot ik om de 1e aflevering te kijken. Graag deel ik met jullie wat ik van deze 1e aflevering vond. Bleef het bij die ene aflevering of werden het er meer?

 

Instant hotel

Ik had nog nooit gehoord van een instant hotel. Het doet me denken aan instant koffie. Water erbij en je hebt koffie, maar hoe ik dat op een hotel moet toepassen??? Geen idee. Op het internet kom ik niet veel verder. Maar wat de serie mij leert is dat een instant hotel een huis is van mensen wat tegelijkertijd als hotel kan dienen. Het heeft zijn eigen regels, kamerprijs en buitenplaats.

Het programma

Het programma is te vergelijken met vele anderen programma’s. mensen bezoeken elkaars hotel, geven achteraf en score en aan het einde is er een winnaar. Maar dit is lekker over de top. In de eerste aflevering maak je ook kennis met de stellen. Een moeder en dochter, een pasgetrouwd stel, een over de top gay koppel, een koppel met 2 kinderen (kinderen doen niet mee) en een koppel wat al 35 jaar getrouwd is.  Heel divers en ze hebben allemaal hun eigen kijk op dingen. Dit zorgt natuurlijk voor wat wrijving.

Competitie.

Het programma is en blijft een competitie. Het is de bedoeling dat de koppels elkaar beoordelen op 4 punten. Ze kijken naar het huis, de locatie, de nachtrust en de prijs. Gekeken naar deze 4 criteria geven ze een punt tussen de 0 en 10.  Deze scores worden bij elkaar opgeteld. En vormen een rangorde.

Teven moeten de eigenaren ook hun gasten beoordelen. De eigenaren krijgen de kans om te kijken hoe het huis is achtergelaten als de gasten weg zijn. Is er schoongemaakt? Is alles nog heel enz.  Ook deze scores tellen mee. Wel krijgen de gasten pas bij het einde van aflevering 1 te horen dat dit gebeurt waardoor ze hier vooraf geen rekening mee konden houden.

Expert.

Naast dat de koppels elkaar beoordelen, worden ze ook beoordeeld door een expert. Deze kijkt met een andere blik naar het hotel en geeft een onafhankelijke score en mening. De deelnemers kijken heel erg op tegen deze expert.

 

Watch or skip?

De 1e aflevering was om te proberen en de afleveringen duren tussen de 35 en 55 minuten.  Uiteindelijk zat ik enkele uren later nog te kijken en was ik aangekomen bij het 2e seizoen. Het is een leuk programma om diverse huizen te zien en om te kijken als je gewoon lekker iets simpels wil zien.

Ik kan het zeker aanraden, al moet je wel tegen overdreven gedoe kunnen want de deelnemers zijn flink over the top.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sherry
een maand geleden

Dat lijkt me een goede programma. Ook nog geinig vanwege het over de top gedrag.

Lizzie
een maand geleden

Het klinkt best als n chille ‘wegkijkserie’. Best ideaal. Ik heb voorlopig nog genoeg te kijken maar wie weet ooit Haha.

Stefaan De Winter
een maand geleden

Wij hebben ongeveer hetzelfde format hier op tv maar dan op bezoek gaan in een Bed & Breakfast. het programma noemt hier "met vier in bed"

nicole orriens
een maand geleden

Het klinkt wel leuk moet ik zeggen. Soms is over the top best oké : )

Maaike
een maand geleden

Bedankt voor de tip. Maar heb geen netflix en hou dat zo ;-)

íngrid
een maand geleden

ik kijk toch liever spannende series dan dit soort programma s

Henk
een maand geleden

Een dergelijke serie heb ik ook weleens op een andere zender gezien, geen flauw idee welke. Als tijdverdrijf als je een keer een half uur ofzo lekker gedachteloos tv wilt kijken is het best vermakelijk kijkvoer.

Daphne - verdraaidmooi
een maand geleden

Goed dat er ook nog een expert komt kijken, anders zie je zo snel dat de 'concurrenten' elkaar afvallen.

Danielle
een maand geleden

Lijkt me een grappig programma, heb het nog niet gekeken maar ga het onthouden :)

Melissa
een maand geleden

Beetje zoals dat bed en breakfast programma op tv?

Saskia
een maand geleden

Hoewel ik een fan van netflix ben, gaat mijn voorkeur toch uit naar de naar de fictieve series met spannende verhalen. Aan de andere kant heb ik laatst tyding up binnen twee dagen uitgekeken...

Manon
een maand geleden

Ik heb het ook gezien! Je moet echt even lezen op google wat erna met Serena is gebeurd. En via google vind je ook een reddit post over mikey, hij vertelt allemaal inside info!

Neeltje
24 dagen geleden

Ik vind dit soort programma's altijd wel leuk om te kijken :)