Thuisactiviteiten

Gepubliceerd op 28 maart 2020 om 11:27

Leer iets nieuws

Doordat we binnen zitten hebben we genoeg tijd om iets nieuws te leren. Wat dacht je van het bespelen van een instrument(als je daar anderen niet mee tot last bent) of misschien een cursus gebarentaal, geïnspireerd door het niet hamsteren gebaar zijn we immers allemaal. Maar ook andere dingen kan je nu leren.

Illustratiecursus pippa knus

Al eerder schreef ik over de cursus die ik volg bij Pippa Knus. Deze cursus is ideaal om nu te doen. Je kan op je eigen tempo een nieuwe skill leren en je hoeft er vaak niet eens het huis voor uit. De buiten teken opdracht doe je in je tuin en het materiaal heb je vaak al wel in huis. Ideaal om tijdens deze semi lockdown te doen dus.

Ik merk dat het me echt al helpt om beter te begrijpen hoe ik goed kan illustreren.  Ik ben pas bij les 3 omdat ik de tijd neem maar ik merk echt vooruitgang. Mocht je ook deze een van deze cursussen willen volgen? Ze staan nu met korting in de shop.

Cursus digitaliseren

Als je de cursus van pippa Knus gevolgd hebt en klaar bent voor de volgende stap dan heeft studio Cremers een leuke cursus. Namelijk het digitaliseren van illustraties. Door je illustraties te digitaliseren kan je ze  laten afdrukken op hoogwaardig papier en zo geld verdienen aan jouw illustraties.

Marion leert je in 3 modules hoe je snel en gemakkelijk aan de slag kan om jouw illustraties digitaal, losstaand en goes gekleurd te maken en weet je ook hoe je ze in photoshop kan exporteren. Zo kan je dus echt aan de slag met jouw illustraties.

Borduren

Van atelier of curiosity ontving ik een lieve kaart met daarbij een borduur ring, garen en naald. Zij ziet deze tijd ook als een tijd waarin je kan starten met iets nieuws. Voor mij wordt dat dus borduren. Ik heb nog geen idee hoe ik moet beginnen maar dat is het leuke eraan. Ik heb de tijd om het uit te zoeken, de tijd om het te leren en, omdat niets moet, de tijd om fouten te maken. 

Doe een challenge

Dat ik de tijd heb om fouten te maken zorgt ervoor dat ik mijzelf een uitdaging geef. Namelijk de uitdaging dat het niet perfect hoeft te zijn. Deze tijd, hoe lang die ook mag duren, is ideaal om aan een uitdaging of ook wel challenge te besteden. Hieronder zal ik enkele voorbeelden noemen, ik ben benieuwd welke jij gaat doen.

Dare to doodle

Allereerst is er de Dare To Doodle challenge van Paperfuel. Dit is een challenge die 2 weken loopt waarbij je uitgedaagd wordt om leuke doodles te tekenen behoordend ebij het thema van de dag. Zelf heb ik de 1e al geupload op instagram maar daarna viel het even stil. Ik heb wel gedoodled maar er nog geen foto's van gemaakt.

Tevens is er een leuk boek met dezelfde titel die je nog meer uitdaagt om echt te gaan doodelen.

Tekenen met Juffie

Op Facebook heeft Juffie een hele gave challenge. Iedere dag upload ze een nieuwe tekenopdracht waardoor jij jezelf uit kan dagen om creatief te zijn. Ik verzamel de opdrachten om ze op een later tijdstip te doen. Maar je kan ze ook als extraatje bij het schoolwerk van je kind doen. Vaak zijn ze namelijk niet alleen leuk maar ook heel leerzaam.

 

Er zijn vast nog veel meer challenges. De een heeft te maken met sport en de ander juist met tijd voor jezelf nemen. Ga eens op zoek en zie wat je kan vinden. 

Breng tijd samen door

Als je toch beide thuis bent kan je goed samen tijd doorbrengen. Kook eens een keer samen of kijk samen een leuke film. Wist je dat Disney+ ervoor heeft gezorgd dat je Frozen2 al kan kijken! Echt een aanrader.

Daarnaast kan je ook samen een bordspel spelen of gewoon even samen om 10:00 een theetje drinken. Bak er vooraf lekkere hapjes bij en je hebt een gezamenlijke high tea.  Tevens is er Skype of zoom om samen met vrienden wat te ondernemen. Zo heeft mijn koor laatst gezamenlijk op Skype met elkaar gezongen. Als je even nadenkt kom je zonder moeite vast tot nog meer ideeën.

 

Als ik er tijd voor heb

Hoe vaak heb je niet gezegd: " als ik tijd heb...". Die tijd heb je nu. Dus waarom zou je nu nog waxhten met het afmaken van een klus. Bij mij stond op de lijst dat ik de zolder een keer op wilde ruimen. Dat is nu gebeurt. Voor mijn vriend staat op de lijst dat hij de zolder verder moet isoleren. Dat kon niet omdat ik m nog niet had opgeruimd. Nu is het wel mogelijk dus weet weet hebben we tegen het eind van dit jaar toch een volwaardig verbouwde zolder.

Maar ook een puzzel maken of een groot hobbyproject zijn dingen die we alleen doe als we er tijd voor hebben. Juist nu is het leuk zo'n project te starten. Welke puzzel wacht al heel lang op je? Of wat wil je al graag een keer maken maar is er nog niet van gekomen. Nu is je kans!

Welke dingen ga jij doen nu je meer thuis moet zijn en dus meer tijd hebt?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Xiana
een jaar geleden

Wat een leuke ideetjes! Die cursussen lijken me wel tof. Ik veronderstel dat je toch al wel enige aanleg moet hebben hiervoor of kan je ook als totale leek starten?

veiligheidinverbinding
een jaar geleden

Wat mooi dat je zo creatief bezig bent!
En wat een leuke ideetjes om thuis te doen...

Lizette
een jaar geleden

Wat een leuke en creatieve dingen om te doen! Ik zou het wel willen, maar ik heb er echt geen talent of zo voor.

Sandra
een jaar geleden

Leuk dat je zo creatief bent! Spijtig genoeg is dat niets voor mij!

Kimberly
een jaar geleden

Ik ben ook weer nieuwe hobby's aan het herontdekken.

Tess Van Deynse
een jaar geleden

Ik moet in Coronacrisis ook thuisblijven.

Mijn tijd gaat vooral naar boeken lezen, tv kijken, lenteschoonmaak, meedoen aan schrijfwedstrijden, tekenen, webinars bijwonen,...

Kirsten
een jaar geleden

Wat een leuke, unieke ideeen! Ik zou best graag willen leren om illustraties digitaal te maken. Ik heb sinds ik meer thuis ben het hele huis opgeruimd en probeer meer te leren over fotografie en schrijven.

Zarina
een jaar geleden

Wat een leuke tips! Ik borduurde heel veel toen ik jong was en wil dit graag weer oppikken. Maar als zzp'er werk ik al jaren vanuit huis en mijn werk gaat ook gewoon door momenteel dus heb niet veel extra tijd. Ik merk wel dat doordat het sociale leven even wegvalt, ik niet meer zo hoef te rennen en vliegen wat me veel rust brengt en na lange tijd weer focus geeft om te lezen. Heerlijk! Veel succes en plezier met je nieuwe creatieve uitlaatkleppen. Altijd leuk om jezelf te blijven ontwikkelen :-)

Joyce - SomedayTodayNL
een jaar geleden

Oeh wat tof allemaal! Ik ga eens naar dat illustreren kijken.

Manon
een jaar geleden

Ah ik heb ooit een illustratie besteld van Pippa Knus. Leuk! Ik vind die 14 dagen challenge ook leuk :)

jessie
een jaar geleden

Ik ben vooral meer gaan schrijven. Freewriten en dan maar zien wat er komt. Heeft me altijd geholpen, en nu ook. De ene dag komt er een verhaal (fictie), de andere dag mopper ik even het papier vol waardoor ik de dag positiever voortzet :) Een challenge lijkt me wel wat. Hm, misschien toch de opruimchallenge die ik net tegenkwam bij de blog van Kirsten!