Efteling in Coronatijd [1]

Gepubliceerd op 29 mei 2020 om 15:02

Mensen die mij kennen weten dat ik weg ben van de Efteling. Het was voor mij dan ook een domper dat we niet meer naar die mooie sprookjesachtige park toe konden door de coronacrisis. Sinds 20 mei is het park nu weer open al gaat het er wel anders aan toe dan voorheen.

Reserveren

Allereerst, en de meest opvallende verandering, moet je vooraf je bezoek reserveren. Toen dit voor het eerst kon liep het storm op de website van de Efteling. Al snel waren er meer dan 10000 wachtende voor me. Ik gaf het op. Deels ook omdat ik het niet hoog nodig vind om die kant op te gaan.

Echter toen ik hoorde dat je vanaf afgelopen woensdag weer kon reserveren en dat er nu ook avonden speciaal voor abonnementhouders zijn, besloot ik nog een keer de gok te wagen. Nu waren er maar 5 wachtende voor me en was ik zo aan de beurt. 
Hierdoor kon ik reserveren voor volgende week vrijdag. Ik kan dus redelijk snel terecht en hoef niet nog een eeuwigheid te wachten. Dit gaf mij deels een opgelucht gevoel. 

Spanning

Naast dat ik blij ben dat ik snel weer naar de Efteling kan, geeft dit ook een hogere spanning. Ik vind het best spannend namelijk om naar een pretpark te gaan in deze rare tijd. Maar ik vertrouw erop dat de Efteling weet wat ze doet.

Het zal wel raar zijn om rond te lopen in het park met al die maatregelen. Wachten bij de witte lijnen, éénrichtingsverkeer in het sprookjesbos, zelf je beugel controleren bij de attractie... Maar ik heb er ook wel echt veel zin in.

Ik zal nadat ik bij de Efteling geweest ben een blog schrijven over hoe het was om door de Efteling te lopen in Coronatijd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tania
een jaar geleden

Persoonlijk blijf ik toch nog een tijdje weg uit pretparken enzo. Ben wel benieuwd hoe je het gaat beleven

Tessa
een jaar geleden

Herkenbaar, dat had ik met Blijdorp

Lizette
een jaar geleden

Fijn dat je er weer heen kan. Ik woon er vlakbij en heb jaren een abonnement gehad en als de kleine wat ouder is, wil ik dat ook weer. Zo’n mooi park! Ik ben benieuwd hoe je het vind met eenrichtingsverkeer door het sprookjesbos en de wachtrijen voor de attracties. Veel plezier in ieder geval!