Review: Elke dag een vraag/dagboek voor 5 jaar

Gepubliceerd op 13 januari 2019 om 17:46

Elke dag, voor 5 jaar, vul je op dezelfde datum dezelfde vraag in. Één bladzijde per vraag en dus ook maar één bladzijde per jaar. Op deze manier heb je na vijf jaar een mooi naslagwerk met hoe je door de jaren heen dacht over diverse onderwerpen. Hoe je mening of insteek misschien veranderd is en hoe je zelf dus veranderd bent. 

Ieder dag heb je maar ruimte voor 6 regels. Dus kies je woorden zorgvuldig.

Volhouden

Ik moet toegeven. Ik heb het boek nu al een flinke tijd liggen. Vul ik iedere dag een antwoord in? Nee. Dat is best lastig want we leven zo snel dat we niet meer stil staan bij wat we doen en maar door en door gaan. 


Zelf stond ik ook niet stil bij het iedere dag invullen van de vragen. En in mijn ogen maakt dat niet heel veel uit. Want als je er 10 jaar over doet, of 15 jaar. Het idee blijft hetzelfde. Vragen die je beantwoord hebt gedurende een langere periode meerdere keren. 

 

Ik ben nu nog niet op de helft van het boek. en de tijd dat ik het zie gebeuren dit één jaar, één maand of zelfs misschien nog maar één week vol te houden, moet nog komen.  

Leuk

Dit is één van die boeken die je koopt omdat het je leuk lijkt en waarbij je met jezelf afspreekt dat het iets is wat je ook echt gaat doen. Maar het boek is ook echt leuk het staat vol met diverse vragen. Moeilijk en makkelijk, uitdagend en afgezaagd. Wat is je grootste wens? Wat ga je morgen doen? Wat heb je gedaan voor je dit boek pakte? Alles komt voorbij.

Om jullie een inzage te geven zal ik hier wat bladzijdes laten zien.

Wat zou jij antwoorden op deze vragen? Zou jij het volhouden om iedere dag voor 5 jaar lang te schrijven. 

Variaties op dit boek:

Mocht je dit soort boeken leuk vinden dan staan hieronder nog enkele variaties. ze zijn allemaal te koop bij boekhandels, cadeauwinkels of webwinkels als bol.com.

  • Elke dag een vraag voor lovers.
    • Geef alle 2 elke dag antwoord op de vraag. Voor 5 jaar lang.
  • 999 vragen aan jezelf.
    • Een boek met 999 vragen die je aan jezelf kan stellen. Meerkeuze vragen, open vragen en dilemma's waartussen je moet kiezen.
  • Elke dag een zin.
    • Omschrijf elke dag, voor 5 jaar lang, je dag in één zin.

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Henk
2 jaar geleden

Dat boek heb ik mijn vrouw 2,5 jaar terug gegeven. Leuk om dan nu er paar jaar zijn ingevuld de antwoorden van voorgaande jaren te lezen

Georgina Lifestyle
een jaar geleden

Dit is wel een heel leuk boek. Leuk om later terug te lezen wat je hebt ingevuld.

Wendy
9 maanden geleden

Wat een grappig idee! Ik ben alleen bang dat ik de discipline niet heb ;-)