Review: The Bro Code

Gepubliceerd op 14 januari 2019 om 14:01

"Waarom ligt de Bro code op jouw nachtkastje?" Vraagt mijn vriend met een verbaasde blik. Ik snap het wel. Dit is een boek voor jongens, het is van hem(gekregen met Valentijnsdag) en het lag niet voor t oprapen.


"Omdat ik het wil lezen." zeg ik. "Uhm, het is geen gewoon leesboek." Krijg ik verbouwereerd terug.
"Ik weet het. Ik heb het in een gastblog genoemd en wil het zelf graag doorlezen. Weten wat erin staat en zo."


Zonder al te veel tegensputteren geeft hij het boek terug aan mij. Het waarom ik het uit zijn nachtkastje pakte laten we nog even de revue passeren. (Hij las het niet en ik wist precies waar het lag. Kastje open, boek omhoog, ander boek pakken, kastje dicht.)

Ik begeef me nu op glad ijs. Want ik sta op het punt het boek, de bijbel voor mannen, te lezen en type dit vooraf met Barney die mij in de gaten houdt naast me.

Het boek begint met meer tekst dan in de rest van het boek per pagina te vinden is. Uitleg over waarom dit boek er is, wat een Bro is, een woordenlijst en het ontstaan. En wat blijkt: als een vrouw een man koppelt aan haar Rondborstige vriendin handelt ze als blo. Als ze hem koppelt aan een andere hete vriendin, nadat hij geslapen heeft met de 1e en daarna nooit meer gebeld heeft, is ze zeker een Bro... Conclusie ik ben geen Bro.

En toch ga ik dit boek lezen. Al is het geen leesboek zoals je die normaal ziet. In dit boek staan 150 regels. 1 regel per bladzijde met soms de uitzonderingen die wel 2 of soms 3 bladzijdes in beslag nemen. Maar vaak bevat een bladzijde maar een paar woorden die de regel benoemen.

Het boek bevat Vooral veel passages waardoor je je af gaat vragen of mannen inderdaad zo denken. Zo staat er in het boek dat mannen Bro's hebben om stom te mogen zijn. Een Bro is een license to be stupid.

Ook zegt het dat het beter is dat dames denken dat alle mannen stom zijn, dan dat ze te weten komen wat er in het boek staat.

 

Broproof


Soms is het blijkbaar nodig om een huis Broproof te maken. In dit boek worden hier enkele richtlijnen voor gegeven zoals:

  • het weghalen van foto's van moeders en zussen, 
  • alle afstandsbedieningen laten zien, ook al gebruik je ze niet
  • alle ramen openen
  • verwijder dames uit het huis.

Dus dames dan zullen wij ook weg moeten als onze geliefde een mannenavond heeft. anders is zijn huis niet Broproof. 

Tot slot

Dit boek is zeker leuk om aan je vriend of een mannelijke vriend te geven. Helemaal als ze niet van te veel lezen houden of fan zijn van how i met your mother. Want dan is dit boek uitermate geschikt. 

Invulverhaaltjes


Tot mijn verbazing hebben die invulverhaaltjes die altijd in meidenblaadjes stonden hun weg gevonden naar de bro code. Al zullen anderen (mannen) zeggen dat wij ze uit the bro code gehaald hebben.

 

Maar ik denk dat mannen, die een regel met één enkel woord omschrijven, niet in staat zouden zijn dit soort verhaaltjes te schrijven.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Geke
2 jaar geleden

Klinkt erg leuk!

Lizzie
2 jaar geleden

haha wat grappig. Volgens mij kom je dan hilarische dingen tegen.

Manon
2 jaar geleden

Stom boek, maar leuke serie haha.

Sherry
2 jaar geleden

Het lijkt me echt een tof boek.

Ingrid
2 jaar geleden

https://Boeklovers.wordpress.com

Ingrid
2 jaar geleden

Lijkt me iets zoals Man, man, man. In dit boek staat wel veel tekst maar is ook een wegwijs hoe mannen denken. Heel grappig zelfs