Hoe overleef ik...

Gepubliceerd op 10 december 2019 om 22:48

Een hele tijd terug schreef ik voor writings by amelie een review over het boek: Hoe overleeft Rosa in New York. Dit is een boek uit de 'Hoe overleef ik...'-serie die ik vroeger las. Hieronder zie je een deel van de review. Wil je meer lezen? Doe dat dan hier.

Waarom dit boek?

Misschien denk je: “Waarom is dit een review over een “jeugd”boek?” Maar jeugdboeken kunnen ook leuk zijn voor volwassenen en dat is ook mede de reden dat ik dit boek koos. Toen ik 14/15 jaar was las ik de boeken van de ‘Hoe overleef ik…’serie. Dit boek is daar een vervolg op. Inmiddels ben ik 27 en het boek sprak me meteen aan. Ik was ergens wel benieuwd hoe het met Rosa, Neuz, Ester en Jonas was afgelopen.

 

Korte samenvatting

In dit boek volgen we vooral Rosa en Neuz. Ze vertellen om en om een deel van hun verhaal. Rosa gaat naar New York om daar als au pair te werken. Dit doet ze nadat ze 3 keer is afgewezen voor de kunstacademie. Maar voor het eerst zo lang, zo ver van huis zijn is lastig. Helemaal als er de mogelijkheid is dat ze zwanger is.

Neuz gaat naar Berlijn. Hier wil hij aan zichzelf werken. Maar een van zijn vriendinnen thuis, gooit roet in het eten. Hij wordt bestolen en moet zich zien te redden met zo min mogelijk spullen. Gedurende zijn tocht door Berlijn ontmoet hij diverse mensen en leert hij meer en meer over zichzelf.

Ondertussen krijgt Rosa maar geen contact met Neuz en heeft ze vervelende berichten gehad. Ze wordt onzeker over hun relatie en weet niet meer waar ze aan toe is.

Eigen leeservaring

Ik vind het een leuk boek. Het is weer lekker vlot geschreven en het chaotische leven van Rosa komt goed uit de verf. Dat je in dit boek Neuz ook meer volgt is wel heel leuk. Je leert hem beter kennen en kan hem steeds beter begrijpen. Het boek leest makkelijk weg en neemt me even mee terug naar toen ik aan de “Hoe overleef ik reeks” begon. Zelf vind ik het lastig dat ze het Engels naar het Nederlands vertaald hebben. Het klopt dan soms net niet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.