Alles kan een mens gelukkig maken [1]

Gepubliceerd op 21 januari 2019 om 05:53

Leven in het nu


Mensen leven graag in het nu. Want als je nu leeft heb je geen last van je vervelden verleden. En maak je je geen zorgen voer de toekomst. Maar leeft je niet altijd in het nu?

Sluit je ogen en denk aan je toekomst. Waar ben je en wanneer doe je dit? Juist, nu. Je leeft dus altijd in het nu of je vooruit of achteruit kijkt.

Mensen denken dat in het nu leven ontspanning geeft. Dat het je stil doet staan bij dingen om je heen. Maar uit onderzoek is gebleken dat het veel gelukkiger en gezonder is om juist te denken aan je toekomst. Want daar wil je heen.

Opdracht

De eerste opdracht is het tekenen hoe het zou zijn als al je dromen uit waren gekomen.  Hieronder geef ik met foto's weer wat dit voor mij zou zijn:

zelfverzekerd, veel reizen, gelukkig en succesvol.

 

Als kind heb je natuurlijk je dromen. Dierenarts worden, geld hebben, reizen. Maar als we ouder worden merken we dat dit vaak doelen zijn die we op de een of andere manier op moeten geven. Dierenarts werd hem niet omdat natuurkunde voor mij net een brug te ver was met de docent die ik zou krijgen. Geld hebben zou kunnen, maar ik zit zonder werk, met schulden en zonder vooruitzicht op een goede baan.  Reizen kan nog steeds. Maar reizen kost geld en dan moet ik van alles regelen. Dus deze plannen zijn niet echt waar geworden.

 

Mocht dat wel zo zijn dan zou ik waarschijnlijk heel anders zijn nu. Dan had ik Robbin nooit ontmoet. Was ik niet met hem op die geweldige reis naar Amerika geweest. Had ik mijn huisdieren niet gehad en had ik waarschijnlijk sommige hobby's niet ontdekt die ik nu heb. 

 

Als ik mijn dromen had waargemaakt, zelfverzekerd was geweest en dierenarts was geworden, was ik dan echt gelukkiger geworden? Ik betwijfel het. Al was het geld wat ik dan verdiende dan wel fijn geweest en had dat het makkelijker gemaakt. Maar ik wil mijn leven, vrienden en huisdieren die ik nu heb er niet voor opgeven. 

Wat als jouw dromen waren uitgekomen? Zou dat voor jouw leven iets veranderd hebben?


Reactie plaatsen

Reacties

Lodi
2 jaar geleden

Hier een beetje het zelfde, als mijn vroegere dromen ingenomen waren had ik nooit alle lange reizen gemaakt die ik nu heb gedaan en dat had ik nooit willen missen.

https://lodiblogt.nl

An
2 jaar geleden

Mooi geschreven. Innerlijke rust en tevredenheid zijn belangrijk

Marcelina de Boer - Walma
2 jaar geleden

Ik ben van mening dat mijn dromen op zich zijn uitgekomen. Ik heb een man, een lieve puppy, ik verdien geld, heb eten op tafel en ben gezond. Meer kan ik me eigenlijk niet wensen toch? :) Natuurlijk heb ik nog wel meer dromen, zoals verre reizen maken etc., maar ik ben nu gelukkig :D

Griet
2 jaar geleden

Dromen kunnen ook enorm veranderen. Vroeger had ik heel andere dromen en wilde ik veel geld verdienen, manager worden enzovoort.

Het is mij ook deels gelukt, totdat er een zware burn-out op mijn pad kwam.

Nu besef ik dat geld echt niet het belangrijkste is. En dat je dromen ook wel kunnen veranderen.

Maar... Nieuwe dromen, nieuwe doelen. Op naar een nieuwe toekomst.

Girls-Things
2 jaar geleden

Ik wilde altijd juf worden. Dat was een droom. Nu heb ik mijn pabo diploma en heb ik niet het idee dat ik gelukkig word, als ik altijd voor de klas sta, haha. Ik heb nu waarschijnlijk ook een baantje in een kledingwinkel en als ik daar aan denk moet ik wel glimlachen. Je verdient wel minder, maar ik ga denk ik wel met meer plezier naar mijn werk dan!

Francis | Mamazetkoers
2 jaar geleden

Mooi geschreven. Het klopt wat je zegt: vrijwel alles kan een mens gelukkig maken. Tevreden zijn is in mijn ogen soms ook een keuze.
www.mamazetkoers.nl

nicole orriens
2 jaar geleden

Eigenlijk niet zoveel denk ik. Ik wilde vroeger wel graag schrijver worden, en nu verdien ik mijn inkomen met fulltime bloggen. Dus ik ben heel blij!

Mel
2 jaar geleden

Eigen koophuis staat nog hoog in ons lijstje. Een droom wat wij graag zouden willen

Janet | thatonetime
2 jaar geleden

Mijn droom was vroeger altijd om juf te worden. Dat heb ik inmiddels waargemaakt en sta al jaren met plezier voor de klas. De dromen die ik nu heb, hebben allemaal te maken met reizen en ik doe goed mijn best om zoveel mogelijk waar te maken.

MC Kleuver
2 jaar geleden

Net als Merle was ik graag meester geworden, maar dan zou ik gillend gek worden van die kinderen. Nog steeds doe ik iets met kinderen: ik ben leiding op scouting. Daarnaast ben ik bezig met een nieuw project.
Mijn leven had er sowieso anders uitgezien.

Henk
2 jaar geleden

Het gevaar van teveel met 'als ik dit en als ik dat het gedaan' bezig te zijn is dat je nooit verder komt. Dingen gaan nu eenmaal zoals ze gaan, niet overal heb je invloed op. Soms gaan dingen goed en soms niet.

Manon (www.heyfrits.nl)
2 jaar geleden

Dromen zijn er een beetje om onvervuld te houden toch ... Net iets te hoog gegrepen of iets dat eigenlijk buiten je comfortzone ligt. Ik had als kind heel veel dromen, en er zijn er weinig uitgekomen haha.

Francis | Mamazetkoers
2 jaar geleden

Ik geloof niet dat als mijn dromen uitkomen dat ik gelukkiger ben, integendeel zelfs. Ik vind het leuk om ergens naartoe of voor te werken.

Yousra Yasmind
2 jaar geleden

Wauw wat mooi en open geschreven! Ik droom ervan dat ik beter word, zodat ik rechter kan worden. Dat is iets waar ik al mijn hele leven van droom hihi

http://yousra-yasmine.nl