Hello Fresh

Gepubliceerd op 12 februari 2019 om 13:00

Via https://www.maaltijdbox.com/ had ik de mogelijkheid om een box van HelloFresh te bestellen en proberen. 


Dit is iets wat ik al een tijd lang wilde doen want het idee van je boodschappen en maaltijden in 1x gedaan en bij elkaar geleverd leek mij wel wat. Het enige nadeel was voor mij altijd de prijs en de ingrediënten. 

 

Nu had ik een gratis kans en besloot ik deze goed te benutten.

Bestellen

Het bestellen van de box doe ik via https://www.maaltijdbox.com/ Hier klik ik op de button van Hello Fresh en het proces kan beginnen. Ik krijg wat algemene informatie over Hello fresh en hoe een box werkt. Vervolgens klik ik verder en kan ik kiezen wat voor box ik wil. Er zijn 4 mogelijke keuzes en hieronder licht ik ze graag even toe.

 1. Veggiebox: In De veggiebox spelen groenten de hoofdrol. Maar er zitten ook granen, noten en zuivel in. Voor een veganist is deze box dus minder geschikt.
 2. Originalbox: De Originalbox bevat seizoensproducten, vis, vlees en granen. Van lekkere klassiekers tot verrassende wereldgerechten.
 3. Quick & easy box: Dit is de box met eenvoudige recepten die je binnen 20-25 minuten klaar hebt en op tafel kan zetten. 
 4. Familybox: De familybox heeft net als de originalbox seizoensproducten. Deze zijn gemakkelijk te bereiden en maken je hele familie hongerig.

Per box kan je aangeven hoeveel mensen ervan gaan eten en hoeveel gerechten je wil. Je kan met maximal 6 personen eten van een box en het aantal gerechten loopt uiteen van 3 tot en met 5.

 

Ook zijn er nog extra boxen om toe te voegen. zo kan je ook een fruitbox, een ontbijtbox of een wijnbox toevoegen.

 

Omdat we vaak druk zijn en niet al te veel tijd willens teken in het koken van onze maaltijd hebben ik gekozen voor de quick & easy box. Na het maken van mijn keuze vul ik de adresgegevens in en kan ik verder. Echter loop ik na het betalen even vast. 

Maaltijden kiezen

Het is mogelijk om de maaltijden in de box aan te passen. Je hebt 3 standaard maaltijden en kan deze wisselen met andere maaltijden van die week. Echter kon ik niet vinden waar dit kon. Daarom nam ik contact op via de chatfunctie van de site en daar hielpen ze me met het bereiken van de juiste pagina. 


Hier had ik de keuze uit  13 recepten. Bij ieder recept stond wat er in zat, hoe lang het duurde het gerecht te maken en of er bijzonderheden waren. Ook kon ik door het recept aan te klikken  een uitgebreide ingrediëntenlijst, voedingswaardetabel en het recept vinden.

Abonnement

BIj de box sluit je een abonnement af. Dit kan je op elk gewenst moment stoppen en je kan hem ook even pauzeren mocht je dat willen. De levering van jouw box is wekelijks totdat je hem stopt. deze levering is gratis en kan zelfs op zondag gebeuren (deze optie koos ik).

Kosten

De box is in onze ogen duur. Maar dit komt ook deels doordat het verse en vaak biologische producten zijn. Het zijn producten die je niet vaak zelf zou gebruiken. Zo zou ik niet snel een portobello, meiraap of halloumi kopen. Ik zou ook niet eens weten waar ik deze of bijvoorbeeld rundermereguez en aardpeer zou vinden als ik door de supermarkt loop.

De kosten voor onze box waren: €40,95. Dit komt neer op € 6,83 per persoon per maaltijd. Volgens het Nibud zouden de kosten voor een warme maaltijd liggen tussen de € 2,10 en € 2,20 per persoon.*


Sommige gerechten hebben een meerprijs omdat de ingrediënten exclusiever zijn of duurder zijn. Dit staat er dan altijd bij vermeld. 


De kosten voor de box liggen dus per maaltijd beduidend hoger. Maar zoals eerder gezegd zijn de producten vaak ook verser, biologisch en anders. Alles is precies afgewogen en je hebt dus nooit teveel of te weinig maar altijd de juiste porties. 

 

Bezorging

De box zou op zondag geleverd worden. Hiervoor had ik zelf het tijdvak gekozen en dit maakt het fijn omdat je het zo kan indelen als je het zelf wil. 

Op zaterdag kreeg ik al een berichtje met de tijd dat mijn box ongeveer bezorgd zou worden. Deze kon een half uur afwijken. Best accuraat al. 
Op zondag kreeg ik een berichtje met de link om mijn box te volgen. Zo wist ik precies wanneer hij bij mij zou zijn. 

De bezorger was vriendelijk en ik moest voor het ontvangst tekenen.  Daarna kon het uitpakken beginnen.

Uitpakken

De box spoorde mij al aan om uit te pakken. En mochten mijn buren hem hebben aangenomen dan zakken aan werden zijn daarvoor bedankt en verzocht de box op een koele plaats te zetten. Een vriendelijke box dus.

 

In de box trof ik een envelop aan met het menu en wat informatie. Ook trof ik er 3 zakken aan met daarin de ingrediënten voor mijn gerechten. Het zat goed verdeeld en kwam gestructureerd over. 

In de envelop zaten naast de menu's ook nog een lijst met de gerechten voor de week erop, een uitleg en een paar waardebonnen van sponsoren. 

Op de menu's stond aangegeven wat in de koelkast moest en wat buiten de koelkast bewaard kon worden. Heel handig en duidelijk omschreven met pictogrammen. Ook stond er op het recept binnen hoeveel dagen ik dat gerecht moest maken.

 

Het voordeel van deze manier van verpakken was trouwens dat ik het makkelijk weg kon zetten. Gewoon per zakje in de koelkast. Scheelt een hoop zoekwerk als ik de gerechten moet gaan maken. 

Gerecht 1: Rigatoni met broccoli en spekjes

Bereidingstijd:  20 minuten

Moeilijkheid: niveau 1

Labels:Quick & easy

Allergenen:Glutenbevattende granen•Melk (inclusief lactose)

 

Dit gerecht is makkelijk te maken. Normaal zou ik nooit broccoli bij mijn pasta gedaan hebben. Maar om eerlijk te zijn smaakte dit verrassend goed.  Ik moest volgens het recept zelfs de stronk van de broccoli gebruiken. Meestal gaat dit naar onze konijnen maar die hadden vandaag dus even pech. 

 

Dit is een gerecht wat we zeker vaker gaan maken. Het was smakelijk maar wel wat veel. Ik moet ook wel toegeven dat ik totaal een grote eter ben. 

Gerecht 2: Groentestoofpotje met rundermergues

Bereidingstijd:  40 minuten

Moeilijkheid: niveau 2

Labels: Glutenvrij en lactosevrij

 

Dit gerecht behoort niet echt tot de quick en easy box. Maar het is weldegelijk een aanrader.

Het vraagt wat meer voorbereiding en kost wat meer moeite. Daarom besloot mijn vriend mij te helpen met het klaarmaken van dit gerecht. (Iets met te veel stappen en autisme).  Voor mij vervingen we de rundermergues voor rundervinken omdat deze worstjes wat pittiger van smaak zijn. 

Ook viste ik de paprika en courget uit het stoofpotje, maar die kon ik kwijt aan mijn vriend.

 

 

Gerecht 3: platbrood pizza met groene pesto.

Bereidingstijd:  20 minuten

Moeilijkheid: niveau 1

Labels: Quick & easy•Veggie

Alergeneninformatie: Glutenbevattende granen•Melk (inclusief lactose)•Noten

 

Dit gerecht bevat champignons en noten. Helemaal niets voor mij dus. Voor mij heb ik de pizza dan ook aangepast door er een mixje van gehakt en tomatensaus op te doen. Mijn vriend at hem wel zoals hij in het recept stond. 

 

Dit recept was leuk, makkelijk en verrassend genoeg best lekker. Dit is een gezonde manier om een pizza te maken en te eten.  


In principe eet je 2 pizza's. op het moment dat je pizza 1 in de oven hebt liggen, kan je pizza 2 alvast maken. Deze ligt dan in de oven gedurende het eten van je 1e pizza. Geen wachttijd dus. 

Voordelen

 1. Tijd overhouden voor andere dingen.
 2. Duidelijke menu's
 3. Gratis bezorgd
 4. Boodschappen al voor je gedaan
 5. Veel extra pakketten om te kiezen

Nadelen

 1. Gerechten die niet altijd even vriendelijk zijn voor moeilijke eters
 2. Duur
 3. Weinig hollandse gerechten
 4. Kan lastig zijn met kinderen

Conclusie

De Hello Fresh maaltijd box is ons zeer goed bevallen. Het kiezen van de gerechten was wat lastig omdat ik door mijn autisme een slechte eter ben. Toch hebben we enkele gerechten gevonden die ook voor mij te eten waren en die goed te maken waren. Soms hebben we hier zelf wat extra dingen voor moeten kopen om ze voor mij oke te maken. De recepten zijn duidelijk en goed uitgewerkt en de gerechten waren zeer smakelijk. Nog nooit had ik zo veel groente gegeten.  De box zou ik zelf aanraden voor goede eters die het wat breder hebben in financiën.  Dit omdat er toch nog wel een kostenplaatje aan zit. En ik zou het echt een verbetering vinden als ze tussen de 13 gerechten waaruit  je kan kiezen 1 of 2 hollandse gerechten zouden zetten. Hier zou mijn voorkeur voor een deel naar uit gaan.  

* Deze kosten zijn gebaseerd op een 2 persoons huishouden. En op mannen en vrouwen tussen de 14 en 50 jaar. Bron: Referentievoedingen, Voedingscentrum 2016. Berekeningen: Nibud 2018 op basis van bronbestanden CBS.
De tabel wordt jaarlijks in augustus aangepast. De nieuwe bedragen worden verwerkt in augustus 2019.

 

Dit blog werd geschreven als onderdeel van een testmogelijkheid. In dit blog noem ik dus producten die ik heb gekregen om te testen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sabine
2 jaar geleden

Fijn zo’n duidelijke review. Heb namelijk ook zo mijn bedenkingen maar ga het misschien toch ook een keer proberen nu ik dit zo lees.

Lodi
2 jaar geleden

Nooit geweten dat er zoveel verschillende boxen waren, heel fijn. Zo is er voor iedereen iets. Zelf vind ik het te prijzig, ik heb alle tijd om boodschappen te doen en heb hier ook zeker geen hekel aan.
https://lodiblogt.nl

nicole orriens
2 jaar geleden

Hmm, ik krijg er trek van! Het ziet er allemaal lekker uit zeg. Een tijd geleden heb ik ook een keer zo'n box getest, en ik vond het verrassend leuk en lekker!

Henk
2 jaar geleden

Mooie eerlijke evenwichtige review, zowel de pluspunten als de minpunten. Zelf heb ik voldoende mogelijkheden in de buurt om boodschappen te doen, dus vind ik een box, naast de hoge prijs niet echt een toegevoegde waarde hebben voor me.

Mel
2 jaar geleden

Lekker maar helaas veel te duur

sandra
2 jaar geleden

Mooie review, maar ik vind het te duur

Janet
2 jaar geleden

De prijzen houden mij altijd nog tegen. Ik vind het wel fijn dat je gerechten kunt kiezen en dat je vrijwel zero waste hebt, maar toch koop ik liever zelf de boodschappen in de winkel.

Custodia Chineva
2 jaar geleden

Wat een leuk review. En het zier er heeelijk uit...

Wanda
2 jaar geleden

Ik heb ooit ook eens een box van hun besteld, op zich wel goed bevallen, maar dat is ook omdat wij allebei gemakkelijke eters zijn. Maar qua prijs vind ik het wel te duur worden om zoiets elke week te doen.

Jouvence.nl
2 jaar geleden

Die platbroodpizza had ik ook! Zó lekker was die <3

Rory
2 jaar geleden

Hi Laura, wat een ontzettend goede, eerlijke en uitgebreide review! Ook heel goed hoe je de kosten hebt neergezet versus wat het Nibud zegt. Ik denk dat je verrassend lekkere gerechten kan klaarmaken met deze box. Om kostenbesparend bezig te zijn doen wij het niet op deze manier. Daarentegen vind ik de afwisseling en variatie wel heel belangrijk. Die heb je zelf niet altijd (en dan eet al weer snel maar weer een pasta of nasi of bami). Wat dat aangaat vind ik het zeker een aanrader. Misschien dat wij het toch ook maar eens gaan proberen.

íngrid
2 jaar geleden

ik vind het vrij duur. maar het is wel altijd erg lekker en vers

Sandy
2 jaar geleden

Leuk om te lezen. Wij hebben al jaren de Hello Freshbox en zijn nog steeds erg tevreden. Wat wij wel fijn vinden, is dat je op deze manier regelmatig een gerecht eet, waar je zelf anders nooit op was gekomen. Onze kinderen eten dus ook meer dan het normaal 'kindvriendelijke' eten.