Ge-stipt

Gepubliceerd op 28 februari 2019 om 09:30

Vorig jaar tijdens mijn bezoek aan Creaweekend Gorichem, ontdekte ik Ge-stipt.  Karin van de juiste miks stelde me voor aan de eigenaresse Brechtje en ik raakte (via social media) aan de praat met deze toffe vrouw.

Op Kreadoe ben ik toen begonnen met stippen en op Creaweekend Gorichem voorjaar 2019 kocht ik mijn eerste spullen om thuis te stippen. In dit blog wil ik jullie graag meer vertellen over het stippen en dit toffe bedrijf.

 

Brechtje Bubeck

Brechtje is een vlotte, aardige en gepassioneerde vrouw. In 2015 ontdekte ze het stippen en in 2017 startte ze er haar eigen bedrijf mee.  

Ze geeft workshops door het hele land, staat op beurzen en verkoopt haar designs via diverse winkels. Op beurzen is haar plek goed te herkennen aan een blauwe caravan die versierd is met gestipte bordjes. Onmisbaar en heel vrolijk!

 

Workshops 

Mijn 1e kennismaking met Brechtje was dus niet tijdens een workshop. Maar mijn 1e echte kennismaking met stippen was dat wel.

Op Kreadoe mocht ik namens you've got mail webzine een workshop bijwonen. Een ervaring die ik voor geen goud had willen missen.

De workshop was volledig uitverkocht en ik had dus mooi een plekje. Ik koos mijn bordje en ging zitten aan een lange tafel gevuld met potjes verf, voorbeelden,  stokjes, wattenstaafjes, placemats en servetten. 

Brechtje begon enthousiast met haar uitleg. Ook vertelde ze de disclaimer, er was een grote kans dat je na het volgen van de workshop verslaafd zou zijn aan stippen... en Ge-stipt was daar in geen enkele zin verantwoordelijk voor. 

Haar uitleg was duidelijk, motiverend, inspireren en vol met grapjes. Want je wil natuurlijk niet je potje verf over je hele servet en bord hebben liggen voor je ook maar kan gaan stippen. 

Tijdens de workshop krijg je voldoende advies en vraagt Brechtje je ook of ze kan/mag helpen. Ze heeft een oog voor stippen en wil je graag helpen om je meesterwerk helemaal af te maken. Ik heb dit als zeer prettig ervaren, omdat ik vaak twijfel over of het oké is wat ik doe. En de manier waarop ze mensen benadert is ook heel erg prettig.

Vooraf was er de waarschuwing dat er een mogelijkheid was dat je verslaafd kon raken.  Na de 1e keer had ik al wel het idee dit meer te willen doen maar was ik nog niet verslaafd.  Ik had nog niets er voor gekocht en zag het stippen als een hele leuke activiteit maar het was nog niet meteen mijn nieuwe hobby.

Daarom besloot ik om tijdens Creaweekend Gorichem nogmaals een workshop te volgen. Deze was minder massaal als op Kreadoe, iets wat ik heel fijn vond.

Hetzelfde enthousiaste en dezelfde motivatie spraken mij meteen weer aan. En na de workshop heb liep ik dan ook, niet alleen met een nieuwe creatie naar buiten, maar ook met een voorraadje verf, stip stokjes en servies.

Mijn 1e creatie. Gemaakt tijdens Kreadoe.

En deze creatie maakte ik tijdens Creaweekend

Verslavend 

Ja ik ben verslaafd.  Niet als in ik ben 24/7 bezig met stippen, maar ik vind het heerlijk om te doen en kan er m, 'n rust in vinden. Ik zat op de zondag na het Creaweekend heerlijk te stippen en merkte dat het me echt rust gaf.

Mijn vriend vind mijn creaties leuk, maar ik heb hem nog niet zover dat hij zelf ook aan het stippen gaat. Wie weet komt dit nog? Het is sowieso iets wat ik graag met een vriendin zou gaan doen en wie weet maak ik binnenkort wel tijd voor een meiden-stip-avond bij mij thuis.

 

Mijn voorraad aan stipspullen.

Zelf gestipt zonder de hulp van Brechtje

Waarom is stippen fijn?

Stippen, het lijkt eenvoudig, maar is dat niet. Tenminste als je net als ik een perfectionist ben met trillende handen. Maar toch geeft het me rust. Het is een kwestie  van doen en herhalen. 

Het zien ontstaan van een creatie is fijn leuk en spannend. En achteraf blijkt dat iedereen het kan en dat het aan het einde mooier is dan je vooraf misschien dacht.

Voor mij is het stippen door mijn perfectionisme ook een hele goede oefening om het niet perfect te hoeven doen. Dit is lastig, maar doordat ik het leuk vind gaat het wat makkelijker. 

Zelf stippen

Mocht je na het lezen van dit artikel zin hebben gekregen om zelf aan de slag te gaan, dan kan dat. Alles wat je nodig hebt is te koop in de webshop van ge-stipt.

 

Ik raad het je wel aan om ook meteen een workshop te boeken want dan leer je handige tips/trics en kan je alles vragen. Ideaal dus voor een beginner. Vanaf April komen er nieuwe workshops, dus dit is een mooie mogelijkheid om dan te starten. 

 

Verder komt op 23 maart de nieuwe Hobbyhandig uit met daarin een hele leuke Ge-stipt DIY. En het is slim om Brechtje te volgen op Instagram. Daar krijg je veel inspiratie van. 

 

Mocht je nu volledig geïnspireerd zijn en deze toffe vrouw in het echt willen ontmoeten?  Komend weekend staat ze in Assen op de het Hobby Event 2019 en het weekend erop in Leeuwarden op de vrouw! beurs


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Daniella
2 jaar geleden

Wat leuk! Ik had er nog nooit van gehoord. Ik ben zelf niet zo creatief en ben net als jij perfectionistisch, dus weet niet of het wel iets voor mij is.

Daphne - verdraaidmooi
2 jaar geleden

Wat leuk! Zo kun je nog eens creatief bezig zijn!

Felice Veenman
2 jaar geleden

ik ken dat stippelen eigenlijk alleen uit het Openlucht museum: het hoort bij de Spakenburgse klederdracht.
Felice www.babyenkind.nl

Sandra
2 jaar geleden

Wat leuk! Ik had er nog niet van gehoord. Helaas ben ik niet zo creatief als jij

Lizzie
2 jaar geleden

ik kan me goed voorstellen dat dit onwijs leuk is om te doen en ook echt rustgevend is! T ziet er ook nog eens onwijs leuk uit!!

Mandy
2 jaar geleden

Dit lijkt me zooo super leuk om te doen! Ik zie dit de laatste tijd heel veel, ook maar eens kijken of ik dit binnenkort kan doen. Lijkt me echt leuk, bedankt voor je blog.