Dromen van een wereldreis

Gepubliceerd op 25 mei 2019 om 11:02

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd is de wereldkaart voor aan de wand.  Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. En daarom kan je altijd wel een kaart vinden die bij jou en je interieur past. Zelf ben ik niet zo’n reiziger maar dromen is iets waar ik wel heel goed in ben, en sinds enkele weken droom ik over de reizen die ik misschien ooit zou kunnen maken. Dit doe ik doordat ik aan mijn slaapkamer wand een mooie wereldkaart heb hangen. Die ik heb mogen bestellen in samenwerking met wereldkaarten.nl.

 

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas doek, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Ik vind zelf dat de aluminium kaart ook heel rustgevend kan zijn en net een extra toevoeging kan geven die je zoekt.

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur!

Daarnaast kun je ook kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Ook is het mogelijk een kaart te kiezen met tekst en een geografisch correcte afbeelding.

Keuze is reuze

Samen met mijn vriend ben ik een avondje gaan zitten om te kijken voor welke kaart we zouden gaan. Dit was nog niet heel makkelijk want er is een ruime keuze. We kozen uiteindelijk voor de wereldkaart aquarel zwart – wit. Een rustige kaart die perfect past in onze slaapkamer.

De kaart werd snel verzonden en wij zijn zeer tevreden over het resultaat. Wel waren we vergeten de ophangmogelijkheid mee te bestellen. Deze is echter keurig nagezonden en de wereldkaart helpt ons nu nog beter om te dromen over de wereld die op ons wacht.

Geen kaart? Dan een foto

Wij zijn helemaal fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: een foto op aluminium. Een foto op aluminium is de perfecte manier om je huis een persoonlijke touch te geven. Je kunt er mooie vakantiefoto’s op afdrukken of misschien een leuke foto van je kinderen. Super leuk en helemaal hip. Wij hebben thuis al eerder ooit een mooie foto laten drukken op aluminium en tot nu toe is dat nog steeds de parel in ons huis.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.